Petak, 3 svibnja, 2024

DODIK: Nikada se u RS-u neće izučavati o opsadi Sarajeva i genocidu u Srebrenici

Must Read
‘Da li bi Bošnjaci pristali da mi napišemo udžbenik u kojem se oni tako kvalificiraju ili netko drugi. To je izvan bilo kakve logike”, rekao entitetski predsjednik.

”Nikada se neće dogoditi da se u Republici Srpskoj (RS) izučava o opsadi Sarajeva i genocidu u Srebrenici”, izjavio je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Podržao je najavu ministra prosvjete i kulture RS-a Dane Maleševića, da će na teritoriji tog bh.entiteta biti zabranjeni udžbenici iz FBiH ukoliko u njih budu uvedene lekcije poput “opsade Sarajeva” ili izučavanja “genocida u Srebrenici”.

”Nemoguće je da ovdje budu u upotrebi udžbenici iz FBiH u kome piše da su Srbi napravili genocid i da su držali pod opsadom Sarajevo. To nije točno i to se ovdje neće izučavati”, kategoričan je on ističući da to ne podrazumijevaju ni kriterijumi OSCE-a.

”Da li bi Bošnjaci pristali da mi napišemo udžbenik u kojem se oni tako kvalificiraju ili netko drugi. To je izvan bilo kakve logike”, rekao entitetski predsjednik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, je za četvrtak 8. lipnja, najavio sastanak predstavnika stranaka vladajuće koalicije, ističući da na tom sastanku neće biti riječi o rekonstrukciji Vlade RS.

”Kada ocjenimo da treba dodati novu energiju, to će biti učinjeno, ali to nije ovaj trenutak”, rekao je Dodik komentirajući spekulacije o rekonstrukciji Vlade RS-a.

Naivnim je ocijenio vjerovanje opozicije da je nestabilna vladajuća koalicija u RS-u, ističući da SNSD, DNS i SP funkcioniraju petnestak godina te da će biti riječi o priprema za sljedeće izbore.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -