Petak, 3 svibnja, 2024

Madrid će isporučiti Beogradu suučesnika u ubojstvu Đinđića

Must Read

MADRID – Španjolsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Vladimira Milisavljevića Srbiji, gdje je osuđen za sudjelovanje u ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića. Milisavljević je u Srbiji osuđen u odsutnosti na 35 godina za ubojstvo Đinđića 12. ožujka 2003. godine. Uhićen …
… je u veljači 2012. godine u Velenciji, nakon čega je Beograd u ožujku zatražio njegovo izručenje.
Osim Milisavljevića, španjolska policija uhitila je u veljači u Valenciji i Luku Bojovića, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića.
Srpsko Tužiteljstvo za organizirani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo “zemunskog klana” poslije ubojstva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u ožujku 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon uhićenja Milorada Ulemeka Legije.
Bojoviću se u odsutnosti sudi zbog tri ubojstva i dva pokušaja ubojstva, dok je Milisavljević pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog kaznenih djela koje je izvršio kao pripadnik “zemunskog klana” i na 35 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu Đinđića. Milisavljević je za otmicu vlasnika “Delte” Miroslava Miškovića osuđen na sedam godina zatvora.
Petrić je pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva i ostalo mu je da odsluži još tri godine i deset mjeseci pošto je pobjegao iz zemlje tijekom izdržavanja kazne.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Izglasana nova vlada Srbije. Vulin jedan od potpredsjednika, Dačić ministar MUP-a

ZASTUPNICI Narodne Skupštine Srbije danas su izglasali novu vladu na čijem će čelu biti premijer Miloš Vučević. Za novu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -