Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Ministar Johnson upoznao se s aktivnostima BiH u sprječavanju terorizma

Must Read

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson posjetio je Državnu agenciju za istrage i zaštitu kako bi vidio na koji način Ujedinjeno Kraljevstvo podržava BiH u sprječavanju terorizma i organiziranog kriminala.

U razdoblju od četiri godine, Ujedinjeno je Kraljevstvo pružilo potporu u vidu 1,8 milijuna funti policijskim tijelima BiH usmjerenu na razvoj policijskog rada zasnovanog na obavještajnim saznanjima kroz kriminalističko-obavještajne sustave. Time bi se trebalo omogućiti prikupljanje i dijeljenje informacija s ciljem rane identifikacije prijetnji, kao i poboljšanje operativnog rada.

Šef britanske diplomacije susreo se s direktorima sigurnosnih agencija na državnom i entitetskoj razini koji su ga upoznali sa stupnjem spremnosti agencija BiH za pružanje odgovora na različite sigurnosne prijetnje, priopćeno je iz britanskog veleposlanstva u BiH.

Johnson se susreo i s pripadnicima Postrojbe za posebnu potporu SIPA-e i čestitao im na nedavno osvojenom srebrnom odličju na natjecateljskoj vježbi održanoj u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Johnson se susreo i s pripadnicima Oružanih snaga BiH, od kojih su jedni prošli obuku u Ujedinjenom Kraljevstvu, a drugi obuku koja se u sklopu programa britanskog veleposlanstva provodi u BiH. Taj program koristi najbolju britansku praksu, uključujući i novačenje zasnovano na postignućima te visokokvalitetnu, posebno prilagođenu obuku.

Bosanskohercegovački su časnici obuku prošli na prestižnim vojnim akademijama Sandhurst, Koledžu vojnog zrakoplovstva Cranwell i Kraljevskom koledžu za obrambene studije.

Ujedinjeno Kraljevstvo je predano sigurnosti i stabilnosti zapadnog Balkana. Britanski angažman u tom području, putem projekata i politika, pruža podršku našim partnerima kako bi se osigurala sigurnost BiH i regije, priopćeno je.

prvi.tv

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik će predložiti da dan RS-a bude na Dan prvog srpskog ustanka

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik rekao je da će na svesrpskom saboru u Beogradu predložiti da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -