Subota, 4 svibnja, 2024

Islamska država je preuzela odgovornost za napad u Londonu

Must Read

Teroristička grupa Islamska država tvrdi da je odgovorna za napad u Londonu u kojem je ubijeno troje ljudi i napadač, objavila je ISIS-ova medijska agencija A’maq.

Rekli su kako je napadač bio “vojnik Islamske države”. Tvrde kako je napadač odgovorio “ISIS-ovim pozivima da napadaju građane koalicije”, referirajući se na koaliciju koja se bori protiv njih.

Nije spomenuta direktna povezanost

U tekstu izjave nije spomenuta njihova izravna povezanost s napadom za koji su britanski istražitelji ranije rekli da je vjerojatno “inspiriran islamskim terorizmom”.

ISIS je praktički preuzeo odgovornost za sve terorističke napade koji su se dogodili u posljednje vrijeme, pa i za one koje nisu izravno organizirali ili izveli, ali ih je javnost povezala s njihovom ideologijom.

Britanska policija dosad je uhitila osam osoba

Britanska premijerka Theresa May ranije je u parlamentu održala govor u kojem je poručila da terorizam neće prevladati već će biti poražen. Pozvala je Britance da nastave sa svakodnevnim životom i ustraju u britanskim vrijednostima. Za muškarca koji je u srijedu izveo krvavi napad kod parlamenta je kazala da je rođen u Velikoj Britaniji te da je poznat obavještajnim službama.

Također je potvrdila da ga je prije nekoliko godina ispitala domaća obavještajna služba MI5 u vezi “nasilnog ekstremizma”, ali da je u toj istrazi proglašen “perifernom osobom”. Po njezinim riječima, prije napada u srijedu nije bilo nikakvih dojava o takvoj namjeri ili zavjeri.

Britanska policija dosad je uhitila osam osoba u istrazi napada u kojem je ubijeno troje ljudi, a ranjeno više od 40. Uz 12 Britanaca, među žrtvama su i troje francuske djece, dvoje Rumunja, četiri građana Južne Koreje te državljani Njemačke, Poljske, Irske, Kine, Italije, Grčke i SAD-a. piše Telegram.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -