Četvrtak, 2 svibnja, 2024

PENDEŠ- KRSTIČEVIĆ: Hrvatska školuje pripadnike Oružanih snaga BiH

Must Read

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš razgovarala je danas u Zagrebu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem o suradnji dvaju ministarstava u oblasti obrane i euroatlantskom putu BiH.

Konstatirana je izuzetno dobra bilateralno-obrambena suradnja, izražena kroz više projekata suradnje među kojima je i školovanje pripadnika OSBiH u Republici Hrvatskoj, a potvrđena je i podrška Republike Hrvatske euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

U kontekstu sigurnosnih izazova, tijekom razgovora je konstatirano da je nastavak europske i euroatlantske perspektive i regionalna suradnja najbolji model za napredak i prosperitet država regije. Pri tome je Krstičević naglasio da Republika Hrvatska daje podršku reformama u BiH koje su preduvjet za članstvo u NATO i EU.

Pendeš je zahvalila ministru Krstičeviću i Vladi Republike Hrvatske na podršci, te naglasila da je zajednički interes jačanje međusobne suradnje, ali i regionalne suradnje u kontekstu globalnih i regionalnih sigurnosnih izazova, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mreža mira BIH i USAID promoviraju ustaštvo i silovanja logorašica. Na taj način brutalno sramote životno djelo velikog Gorana Bubala

  Goran Bubalo bio je anđeo mira i pomirenja u našoj zemlji. Rođen je 1972. godine u Čapljini. Posebno je detaljno bio...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -