Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Hrvatski piloti kanadera počeli gasiti požare u Izraelu

Must Read


ZAGREB, 25. studenoga 2016. (Hina) – Posade dvaju protupožarnih kanadera CL-415 iz zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane su u petak ujutro počele gasiti velike šumske požare, koji ugrožavaju naseljena mjesta u Izraelu, priopćilo je Ministarstvo obrane.
U MORH-u napominju kako je odluku o pružanju humanitarne pomoći Izraelu u gašenju požara hrvatska Vlada donijela u srijedu, na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, a nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu zatražio pomoć.
Uz dva kanadera u Izrael je u četvrtak odletjelo 14 članova posade i zrakoplovno tehničkog osoblja, predvođeni kapetanima pukovnicima Davorom Turkovićem i Goranom Vlahovićem te bojnicima Tomislavom Slavicom i Željkom Žugajem.
Posada je smještena u vojnoj bazi Hatzor u središnjem Izraelu, koja se nalazi u blizini planinskih područja u kojima bjesne veliki šumski požari, zaključuje MORH u priopćenju.
Izrael je u srijedu od Hrvatske i Grčke zatražio da mu pošalju kanadere kako bi pomogli u borbi protiv šumskih požara koji u proteklih nekoliko dana haraju tom državom, objavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.
Izostanak kiše i vrlo suhi i snažni istočni vjetrovi proširili su požare diljem središnjeg i sjevernog dijela Izraela. Uništeno je ili oštećeno na desetke kuća, no nema poginulih ili ozlijeđenih. Lokalni meteorolozi predviđaju da će se suho i vjetrovito vrijeme nastaviti još nekoliko dana.

(Hina)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -