Petak, 17 svibnja, 2024

Poljski parlament snizio dob za umirovljenje

Must Read

Donji dom poljskog parlamenta snizio je u srijedu dob za odlazak u mirovinu, a ekonomisti kažu da će taj potez povećati proračunski manjak i usporiti gospodarski rast.
Snižavanje dobi za umirovljenje na 60 godina za žene i 65 za muškarce bilo je glavno predizborno obećanje vladajuće stranke Pravo i pravda (PiS) i njezina saveznika predsjednika Andrzeja Dude te je u javnosti vrlo popularno.
No, ekonomisti i oporba kritiziraju mjeru kao preskupu i kažu da je protivna europskom trendu dizanja dobi za odlazak u mirovinu s obzirom na sve starije stanovništvo.
‘Morali smo ispuniti obećanje’, rekla je zastupnicima premijerka Beata Szydlo. ‘Rješavali smo probleme običnih Poljaka, a ne elite’, dodala je.
Ranija centristička vlada povisila je dob za odlazak u mirovinu kako bi smanjila pritisak na proračun, postupno dižući dob na 67 godina i za žene i za muškarce do 2020., odnosno do 2040.
tportal.hr
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Trebaju nam euro i četiri slobode

''Plan rasta za Zapadni Balkan se već ostvaruje, a na summitu ćemo razgovarati kako da provedemo sve prioritete regije...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -