Nedjelja, 12 svibnja, 2024

Matić o prozivanju Šerbedžije: 'Zar ministarstvo branitelja baš mora štititi Arkana i Juku Prazinu?'

Must Read

Ministarstvo hrvatskih branitelja odlučilo je jučer ući u polemiku s Radom Šerbedžijom zbog nekih njegovih izjava izrečenih na beogradskom sajmu knjiga, gdje je poznati glumac promovirao svoju zbirku pjesama »Stranac«.

Šerbedžija uopće nije spominjao ministarstvo koje vodi HDZ-ovac Tomo Medved, ali su oni priopćenjem reagirali na njegovu tvrdnju da su, kako su prenijeli pojedini internetski portali, »svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Haagu, zapravo kriminalci«. Objasnili su to obvezom »čuvanja vrijednosti i stečevina pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata«.

Čudna metoda

»Temeljne vrijednosti Domovinskog rata su uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, za što su najzaslužniji hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su, vođeni domoljubljem, stali u obranu slobode, demokracije i zajedništva hrvatskog naroda, poštujući najveću razinu etike ratovanja i načela ratnog prava«, navodi se u priopćenju koje je potpisao – kabinet ministra. Ističe se i da je hrvatsko društvu dužno osigurati da uloga branitelja u obrani bude trajno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena.
Predrag Matić u svojem mandatu ministra branitelja nije priopćenjima reagirao na izjave koje se nisu ticale njegovog rada i jučer je bio začuđen što je Medved posegnuo za tom metodom.

Netko je krivo napisao što sam govorio
U međuvremenu je Rade Šerbedžija govoreći za N1 televiziju demantirao da je rekao bilo što protiv hrvatskih branitelja. »Pravi heroji ostaju pravi heroji. To što sam rekao nema veze s hrvatskim braniteljima, to bi bilo glupo. Nisam ni spominjao Haag, nego da su u tim groznim ratovima sudjelovali ljudi pušteni iz zatvora. Netko je krivo napisao što sam tamo govorio«, izjavio je Šerbedžija za N1. Dodao je i da se ispričava svima koji su smatrali da je tvrdio da su heroji kriminalci, ali da on to nije kazao.

– Nije mi jasno što su htjeli tim priopćenjem, ministarstva nisu odjeli za društveno-političku djelatnost. Rade nije prozvao niti jednog hrvatskog branitelja, pa zato se nitko od nas nije niti javio. Siguran sam da se 99,9 posto branitelja nije prepoznalo u ovoj izjavi, kao što se nisam niti ja. Uostalom, preslušao sam snimku te izjave i on je poimence spomenuo samo Arkana i Juku Prazinu, pa zar Ministarstvo branitelja mora štititi te ljude? Umjesto da se bave izradom novog zakona, što ga stalno obećavaju, ili problemima naših braniteljskih zadruga, oni pišu ovakva priopćenja – rekao nam je Matić.

Crvena krpa

On napominje i da su Medvedovi istomišljenici i ranije napadali Šerbedžiju.
– Rade im je nekakva crvena krpa, ne znam zašto. Kad je Angelina Jolie bila u Zagrebu, pozvao sam je u Vukovar. Za nas bi sjajna stvar bila da je posjetila Ovčaru jer bi o tome izvijestili brojni svjetski mediji. Dogovorili smo da ćemo se u vezi s tim koordinirati preko Rade. Čim su to čuli vukovarski stožeraši, odmah su počeli galamiti da Rade nema što tražiti u Vukovaru. A on je puno puta objasnio da scene za film »Dezerter« nije snimao u okupiranom Vukovaru nego u Beogradu – zaključuje Matić.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

STRAH OD VJERE OTACA NJIHOVIH: Je li Marko Zaustavljen kako njegova duhovna pjesma “Ne daj mi Oče” ne bi zavladala Europom?

U posljednjim trenucima Eurovizije dogodio se nezapamćen preokret koji će ostati zabilježen kao jedan od najkontroverznijih trenutaka u povijesti...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -