Četvrtak, 24 listopada, 2024

Postoji koncenzus: Hercegovac na čelu SDS – a

Vrlo
- Advertisement -


Za subotu je najavljen nastavak sjednice Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) u Istočnom Sarajevu na kojoj će, nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku, biti izabran novi predsjednik stranke.
SDS bi sutra trebao nastaviti raspravu o lošim izbornim rezultatima ove stranke na lokalnim izborima u BiH koji su bili razlog zbog kojih je Mladen Bosić podnio ostavku na sjednici Glavnog odbora u Doboju.
On je za svoje nasljednike predložio Vukotu Govedaricu, Milana Miličevića i Radu Savića objašnjavajući kako želi mlađe kadrove na čelu stranke.
Mediji su posljednjih dana spominjali kako nije bilo konsenzusa, na kojem je Bosić inzistirao, za izbor novog predsjednika SDS-a.
Danas međutim, iz izvora u SDS-u, potvrđeno je kako postoji konsenzus da za novog predsjednika ove stranke bude izabran Vukota Govedarica piše Klix.


Vukota Govedarica je rođen 1976. godine u Gacku u Hercegovini.
Završio je Fakultet sporta i fizičkog odgoja u Novom Sadu.
Član je SDS-a od 1999. godine. Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a u posljednjih pet godina potpredsjednik SDS-a. Prvi put je na izborima 2004. izabran za zastupnika u SO Gacko. Dvije godine kasnije osvaja mandat u Narodnoj skupštini RS, a potvrđuje ga i 2010. i 2014.godine.
Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto medicinski kanabis čeka onkraj “europskog puta”?

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, šef Kluba SDP-a, Saša Magazinović, ponovno je podignuo pitanje legalizacije medicinskog kanabisa,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -