Published On: Sub, lis 15th, 2016

Postoji koncenzus: Hercegovac na čelu SDS – a


Za subotu je najavljen nastavak sjednice Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) u Istočnom Sarajevu na kojoj će, nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku, biti izabran novi predsjednik stranke.
SDS bi sutra trebao nastaviti raspravu o lošim izbornim rezultatima ove stranke na lokalnim izborima u BiH koji su bili razlog zbog kojih je Mladen Bosić podnio ostavku na sjednici Glavnog odbora u Doboju.
On je za svoje nasljednike predložio Vukotu Govedaricu, Milana Miličevića i Radu Savića objašnjavajući kako želi mlađe kadrove na čelu stranke.
Mediji su posljednjih dana spominjali kako nije bilo konsenzusa, na kojem je Bosić inzistirao, za izbor novog predsjednika SDS-a.
Danas međutim, iz izvora u SDS-u, potvrđeno je kako postoji konsenzus da za novog predsjednika ove stranke bude izabran Vukota Govedarica piše Klix.


Vukota Govedarica je rođen 1976. godine u Gacku u Hercegovini.
Završio je Fakultet sporta i fizičkog odgoja u Novom Sadu.
Član je SDS-a od 1999. godine. Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a u posljednjih pet godina potpredsjednik SDS-a. Prvi put je na izborima 2004. izabran za zastupnika u SO Gacko. Dvije godine kasnije osvaja mandat u Narodnoj skupštini RS, a potvrđuje ga i 2010. i 2014.godine.
Dnevnik.ba

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>