Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Schulz: Mađarski referendum protiv imigranata je "opasna igra"

Must Read

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz upozorio je danas da Mađarska igra “opasnu igru” organizirajući referendum protiv plana premještaja imigranata unutar EU-a.
“Mađarska po ključu raspodjele treba primiti tek oko 2000 imigranata. Organizirati referendum o tome je opasna igra”, rekao je Schulz za njemačku medijsku grupaciju Funke, vidi se iz dijela ranije objavljenog napisa, prenosi Index.hr
Mađarski premijer Viktor Orban se poigrava “temeljnim načelom EU-a: dovodi u pitanje utemeljenost europskih zakona u kojima je Mađarska i sama sudjelovala”, istaknuo je predsjednik europskog parlamenta.
Martin Schulz je pozvao čelnike drugih zemalja članica EU-a koji poštuju propise da Orbanu očitaju lekciju. Trebali bi “reći svom kolegi: tako više ne ide. Solidarnost nije jednosmjerna”, ocijenio je europski dužnosnik.
Oko 8,3 milijuna birača treba u nedjelju izaći na birališta kako bi potvrdili Orbanovo protivljenje preraspodjeli imigranata u EU-u.
EK je ovog tjedna podsjetio da referendum neće imati nikakva pravnog učinka na prihvaćene obveze. No europski čelnici strahuju od novog udarca legitimnosti projekata EU-a i jedinstvu njegovih članica koje su već izmučene nizom udaraca, među kojima su najteža migrantska kriza od 1945. i britanska odluka da napuste skupinu 28 zemalja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -