Srijeda, 29 svibnja, 2024

DODIK PUTINU: 20 godina u BiH stranci salutiraju jednom nacionalizmu. Nisu donijeli niti jednu odluku koja nije bila u skladu sa sarajevskim zahtjevima

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi kako je razgovor bio jako iscrpan, prošao u najboljoj mogućoj atmosferi te kako je razgovarano o važnim političkim i ekonomskim pitanjima.
“Predsjednik Putin izrazio je potporu stabilizaciji u regiji, potporu Daytonskom mirovnom sporazumu, poželio napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uvjerenje kako Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari”, rekao je Dodik.
Na sastanku je zaključeno kako je suradnja Republike Srpske i Rusije u kontinuitetu jako dobra i uspješna, kako se zasniva na obostranom uvažavanju interesa na ekonomskom planu.
“Izrazili smo zadovoljstvo činjenicom kako je ‘Zarubežnjeft’ kupovinom Rafinerije i sustava naftne industrije Republike Srpske počeo funkcionirati na najbolji način, kako ostvaruje dobit, te u tom pogledu postoji sigurnost i jamstvo to i nastaviti”, rekao je Dodik.
Iskazano je zanimanje za ekonomsku suradnju, ulaganja koja su ruski gospodarstvenici i ranije iskazivali ponovo su otvorena i u tom pogledu ono što čini Republika Srpska i što može ponuditi je dobrodošlo na rusko tržište.
Predsjednik Srpske kaže kako je Putina upoznao sa činjenicom da Republika Srpska ima rast bruto domaćeg proizvoda od oko tri posto i kako to predstavlja njenu dodatnu sigurnost i spremnost raditi na još većem zbližavanju Republike Srpske i Rusije.
“Već krajem godine ćemo se, sukladno ranijim dogovorima, naći s guvernerom Sankt Peterburga i tamo promovirati novo Predstavništvo RS-a, što bi trebalo biti novi zamajac naše suradnje”, naglasio je Dodik.
Politička kriza temeljena na odlukama stranaca
“Ovo je bila prilika predsjednika Ruske Federacije upoznati o razvoju političke situacije u BiH i iskazati svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu kako je u BiH i poslije 20 godina visoki predstavnik, kako su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te kako se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci”, dodao je Dodik.
Napomenuo je kako predsjednik Ruske Federacije Putin poželio sve najbolje srpskom narodu i Republici Srpskoj.
 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -