Subota, 4 svibnja, 2024

BIH KAO PRVA ZEMLJA NA SVIJETU U KOJOJ SUD ZABRANJUJE I PROMETNICU? Dodik sada otvara i autocestu koja nosi naziv "9. januar"

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorit će danas novoizgrađenu dionicu autoputa “9. januar”, na pravcu između Prnjavora i Doboja. Koliko je to ekonomski opravdan naziv, budući da smeta jednom dijelu građana BIH, upitno je, no svakako korespondira s tekućom top temom u BIH . Zabranom dana RS-a na upravo taj isti “9.januar”. Dan kad su Srbi rekli ne preglasavanju i proglasili Srpsku.
Nedugo nakon toga su Hrvati i Bošnjaci na referendumu izglasali neovinost BiH.
Budući da su rekli Ne Bosni i Herceogovini Srbi su danas nagrađeni vlastitom državom u državi. Budući da su rekli Da, državi BIH, Hrvate se u njoj danas sustavno potire.
Danak je to održavljenju države.
Inače u svom podnesku Ustavnom sudu BIH, Bakir Izetbegović napisao je da je 9. siječnja, srpska politika proglasila RS što je bio samo početak uvoda u zločine i kasniji genocid, te da je ta politika išla s tom namjerom u startu. Međutim on zaboravlja da su Srbi već početkom trećeg mjeseca, pristali potpisati Coutillierov plan za BIH koji je predviđao trofederalnu BIH u kojoj bi Srbi prošli daleko lošije nego danas, a Bošnjaci daleko bolje.
Naime taj plan govori o BIH u kojoj RS raspolaže sa 44% teritorije, Hrvati sa 12% i Bošnjaci s 44%. Osim toga, teritorij RS-a bio je rascjepkan na 4 nepovezane teritorije. Da upravo otaz Bakira Izetbegovića nije povukao potpis na nagovor američkog političara Zimmermana, u BIH bi danas bilo 100.000 živih ljudi više i milijun manje rasljenih. Coutilierov plan je tabu tema moderne bošnjačke politike.
Dakle ako su Srbi početkom trećeg mjeseca pristali na federalizam BIH, nije li to dokaz da je Izetbegović u krivu kada tvrdi da je 9. siječanj značio objavu rata i masovnih progona?
Inače prema Ustavu iz91-e referendum za nezavisnost BIH morao je ispoštovati konstitutivnost sva tri naroda ili dvotrećinsku većinu građana. 66% građana BIH nije glasovalo za nezavisnost, no kako je srpska agresija iz Beograda bila sve glasnija, Međunarodna zajednica priznala je 64%-ni rezultat. Sam Alija Izetbegović tada je kazao, svjestan tog rezultata – Bolje bi bilo da je bilo 66% ali i 64% posve je dobar rezultat.

Otvaranju 9. siječanjske dionice autoceste će sudjelovati predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer RS Željka Cvijanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.
Najavljeno je da će otvaranju sudjelovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Svečanost je zakazana za 13.00 sati.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -