Published On: Ned, ruj 11th, 2016

SVE JE OTIŠLO U HONDURAS: Clintonova može da upuca nekog i da ne odgovara , tvrdi Trump

Premda se SAD u svijetu predstavljaju kako najveća svjetska demokracija, razina komunikacije koju iskazuju predsjednički kandidati u toj zemlji, više asocira na borbu dvoje kandidata iz Kirgistana ili Kazahstana nego iz svjetla zapadne demokracija. Način na koji se sučeljavaju Trump i Clintonova nešto je što zapadni svijet ne pamti.
U odnosu primjerice na sučeljavanje Obame i njegovih protukandidata današnji dvojac, koji puca na Bijelu kuću, definitivno ne služi na čast SAD-u. Trump je zaslužan za rigidnost izbornost diskursa u SAD-u, no Trump je na neki način oličenje SAD društva jer za svoju rigidnost nagrađen je republikanskim kandidatom. Clintonova pak, ne ostaje mu dužna.
Utrka za mjesto najmoćnijeg čovjeka na svijetu, svela se tako na populizam, ponižavanja, na sve osim na esencijalne teme na kojima bi jedan svjestan američki građanin trebao odlučiti kome dati glas.
Drugim rječima, ako je SAD mjerilo razine svijesti u čovječanstva, tužno je čovječanstvo 2016-e godine.
Neshvatljivo je opet, kako je moguće, da nakon Obame, demokrati nisu mogli pronaći kvalitetnijeg kandidata. Nekog tko bi Trumpa pomeo, a ne se grčevito borio s njim. Što se događa sa SAD-om?
Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Trump izjavio je danas da je njegova rivalka iz Demokratske stranke Hillary Clinton toliko zaštićena da bi čak i kada bi upucala nekoga prošla nekažnjeno.
“Ona je toliko zaštićena. Mogla bi ući u ovu arenu i upuca nekog u srce dok bi 20.000 ljudi to gledalo. I ne bi bila kazneno gonjena. To je ono što se događa”, rekao je Trump na mitingu na Floridi , u petak navečer, prenosi CBS.
Također je rekao da smatra da je Hillary Clinton nestabilna osoba.
Mediji podsjećaju da je Trump početkom godine u Iowi za sebe rekao da bi mogao nekog da upuca usred Njujorka i da ne bi izgubio podršku.
“Mogao bih stajati nasred Pete Avenije i upucati nekoga i ne bih izgubio birače”, rekao je tada on.
Osim o svojoj protivnici, Trump je govorio i o obrambenom sustavu SAD istodobno poručivši Iranu.
“Ako okruže naše lijepe razarače svojim malim čamcima i ponašaju se prema našim ljudima onako kako ne bi smjeli, bit će upucani iz vode. Vjerujte mi”, rekao je on.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>