Subota, 18 svibnja, 2024

Sve se vrtilo oko Kurdskog pitanja

Must Read

Pretresom ureda tužiitelja Mehmeta Sela u Istanbulu otkrivena je “nepotpisana” kaznena prijava protiv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i najbližih mu suradnika u kojoj se optužuju za potporu terorizmu i pregovore s terorističkim organizacijama, konkretno – Radničkom strankom Kurdistana. Otkriven je i zahtjev za pokretanje sudskog postupka protiv turske vlade.

Pučisti su nakon udara pripremili istragu temeljem teze kako su Erdogan i suradnici počinili kazneno djelo pomaganja naoružane terorističke organizacije, temeljeći ju na “ignoriranju priprema terorističkog napada”, navodi izvor iz turskog tužiteljstva za agenciju Anadolija.

Prema zahtjevu, koji nije potpisan, a napisan je 2016. godine, Erdogan i njegovi suradnici bili bi kazneno gonjeni zbog rješavanja kurdskog pitanja u zemlji koji traje desetljećima.

U dokumentu, pućenom Uredu glavnog javnog tužitelja u Inegolu u Bursi, tursko vodstvo se optužuje za potporu Radničkoj partiji Kurdistana (PKK), koja se u Turskoj smatra terorističkom.

Najteže su optuženi Erdogan, ministar unutarnjih poslova Efkan Ala, načelnik obavještajne službe Hakan Fidan, guverneri provincija, bivši premijer Ahmet Davutoglu i njegovi zamjenici. Terete se za provedbu mirovnih razgovora s vođstvom PKK-a od 2009. do 2015. godine.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -