Published On: Pet, srp 22nd, 2016

PROJEKT TESLA Iz HEP-a odlazi više od 1.300 ljudi, u HDZ-u nezadovoljni

Posljednjeg dana republikanske konvencije u Clevelandu Donald Trump i službeno je prihvatio predsjedničku nominaciju stranke. U govoru koji je održao u prepunoj areni nije napravio iskorak, obraćao se uglavnom bijeloj, ljutitoj i uplašenoj Americi, javlja HRT.

U strastvenom političkom govoru koji je trajao dulje od jedan sat Trump je Ameriku oslikao kao zemlju koja tone u siromaštvo, nasilje i krizu, a sebe kao jedinu osobu koja tu sliku može promijeniti.

“Imam poruku za vas – kriminal i nasilje koji potresaju našu naciju uskoro će prestati. 20. siječnja 2017. sigurnost će biti ponovno uspostavljena“, poručio je republikanski predsjednički kandidat koji je na trenutke izgledao ljutito.
Žestoko je kritizirao demokratsku protivnicu Hillary Clinton zbog politike koju je vodila kao državna tajnica. Obećao je kraj ugovora o slobodnoj trgovini i ograničavanje američkih vojnih intervencija u globalnim sukobima.

Ushićena publika povicima ga je podsjetila na obećanje o gradnji zida između Meksika i SAD-a. Trump je ilegalne imigrante, takozvanu Islamsku državu i izbjeglice iz Sirije istaknuo kao najveću opasnost za američku nacionalnu sigurnost.

Donald Trump u areni u Clevelandu nimalo nije nalikovao na brižnog oca, suosjećajnog poslodavca i poduzetnika sanjara kakvim ga je u svom dojmljivom nastupu opisala kći Ivanka Trump./HMS/