Utorak, 7 svibnja, 2024

Dodik: Prvo MMF pa onda razgovori o mehanizmu koordinacije

Must Read

Dodik smatra da bi bilo dobro kada bi aranžman s MMF-om bio realiziran, ali je dodao i da, ukoliko ga nema, Republika Srpska nastavlja biti stabilna i izvršavati sve obveze.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ovaj bh. entitet neće razgovarati o mehanizmu koordinacije sve dok ne bude završeno pitanje u vezi s aranžmanom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Dodik je poručio da podržava aktivnosti premijera Vlade RS Željke Cvijanović kada je riječ o odnosu prema MMF-u.

On smatra da bi bilo dobro kada bi aranžman s MMF-om bio realiziran, ali je dodao i da, ukoliko ga nema, Republika Srpska nastavlja biti stabilna i izvršavati sve obveze, kao što je to činila i do sada.

Prema njegovim riječima, lažna je priča da su MMF i kreditna linija pitanje biti ili ne biti za RS, javlja Srna.

“Nesumnjivo je da za tim postoji potreba, ali za njim postoje potrebe i drugih, razvijenih zemalja”, rekao je Dodik sinoć novinarima u Banja Luci.

Kada je riječ o Protokolu o prilagodbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji su jučer ratificirali predstavnici Europske komisije i BiH, Dodik kaže da je to sada “tehnički detalj”.

On je podsjetio da ovaj bh. entitet ima primjedbe na usvajanje Sporazuma, te da je postignut dogovor na bazi obećanja njemačke Vlade o zaštiti poljoprivredne proizvodnje.

“Budući da Sporazum stupa na snagu 1. siječnja, očekujemo da će biti osmišljene sve mjere i dogovoreno, ne samo s Njemačkom, već i s Europskom komisijom i drugim faktorima koji su se ponudili pomoći, prije svega, našoj poljoprivredi”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je i njemačka kancelarka Angela Merkel primijetila te probleme, dok su drugi već prilagođenio Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

“Sada su svi prihvatili da je dobra ponuda, koja je stigla od Nijemaca. Riječ je o tome da se pomogne poljoprivredi. Pomoć moćne Vlade, kakva je Njemačka, apsolutno može biti od koristi”, ocijenio je Dodik.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -