Nedjelja, 5 svibnja, 2024

U TURSKOJ SE JOŠ GINE Upucan u glavu zamjenik gradonačelnika istanbulske općine Sisli

Must Read

Zamjenik načelnika istanbulske općine Sisli Cemil Candas, kojem je danas pucano u glavu, podlegao je ranama, javila je Al Jazerina reporterka Arduana Pribinja. Napadač je navodno ušao u Candasev ured i pucao mu u glavu, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu.

Agencije su prenijele kako nije poznato je li napad povezan s neuspjelim vojnim udarom koji se dogodio tijekom vikenda.

Nepoznati muškarac danas je iz vatrenog oružja upucao zamjenika gradonačelnika jedne od Općina u Istanbulu i ranio ga, prenosi Telegraph.

Prema navodima medija upucan je zamjenik gradonačelnika Općine Sisli Cemil Candas te je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju. NTV navodi da je napadač ušao u ured Candasa, a zatim su se čuli pucnji.

Za sada se ne zna je li taj incident povezan s neuspjelim pokušajem vojnog puča u petak, u kojem je ubijeno više od 300 ljudi. U Turskoj su tenzije i dalje visoke, iako turska vlada navodi da je situacija u potpunosti pod kontrolom.

Danas su zastupnici i radnici evakuirani iz prostorija Parlamenta Republike Turske u Ankari nakon što je zaprimljena dojava o “izravnom napadu” na zgradu.

Danas su također turske vlasti smijenile 7.899 pripadnika policije i snaga sigurnosti, 30 turskih guvernera i više od 50 visoko rangiranih državnih službenika i 2.700 sudaca, nakon pokušaja puča u kojem je smrtno stradalo 323 osoba, od kojih oko 100 pučista. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -