Published On: Uto, srp 19th, 2016

POHVALJEN ZA GAŠENJE IDEJE TREĆEG Plenković: Jandroković novi glavni tajnik HDZ-a

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, novinarima je otkrio tko su novi tajnici stranke nakon sastanka Predsjedništva stranke.

Novi glavni tajnik stranke je Gordan Jandroković, politički tajnik Davor Ivo Stier, a međunarodni tajnik ostaje Miro Kovač, otkrio je Plenković.

”Predložit ću Gordana Jandrokovića za novog Glavnog tajnika stanke, a kolegu Stiera za novog političkog tajnika. Miro Kovačostaje na dužnosti međunarodnog tajnika stranke. Radna skupina koja je razgovarala s koalicijama i partnerima će nastaviti s radom. U razgovore će se uključiti novi glavni tajnik i politički tajnik. Kada vidimo podudarnosti u programima donosti ćemo odluke o prijeizbornim koalicijama”, kazao je Plenković.

”Predsjedništvo se može povećati za 4 člana. Damir Jelić će biti u Predsjedništvu stranke. Predložit ću kolegama još nekoliko članova koji će biti u Predsjedniištvu”, kazao je on.

Plenković je govorio i o budućnosti Vladimirra Šeksa unutar HDZ-a.

”Šeks će imati mjesto u Savjetodavnom vijeću HDZ-a. Ja sam saslušao sve članove Predsjedništva. Zajednički smo zaključili da treba nastaviti s razgovorima s partnerima pa ćemo nakon analize donijeti odluke”, kazao je Plenković.

”Ono što je najvažnije jest da mislim kako su članovi HDZ-a potvrdili promjenu u HDZ-u. Siguran sam da ćemo svojom politkom biti poželjni bliskim strankama”, rekao je.

Govorio je i o izbornim listama.

”Mi ćemo imati rasprave i poslušati prijedloge naših zajednica. Napravit ću dobar spoj iskustva i mladosti. Ja mislim da nije realno da budu iste kao 8. studenog. Ovo je šesti sat mog prvog radnog dana i ne mogu odmah imati liste. Ali to će biti izuzetno kvalitetne liste”, rekao je.

Govorio je i o kritikama na račun ministara Šustara i Nakića.

”Nakon našeg razgovora imamo sastanak užeg Predsjedništva. Tema zdravstva je jedna od ključnih tema i mislim da moramo malo preciznije artikulirati reforme zdravstvenog sustava. Kurikularna  reforma je najosjetljivije pitanje. Činjenica je da traje javna rasprava. Ono što mi se čini jest da je to razvojni projekt za društvo i da se dogodi pluralizam stručnjaka i da težimo da nam program iznjedri ljude koji će imati široko obrazovanje i da će biti spremni konkurirati na tržištu rada 21. stoljeća”, rekao je Plenković.

Naglasio je kako se o javnom novcu mora voditi računa i to u kontekstu Oreškovićevog ljetovanja.

”Mislim da svaki dužnosnik koji je izabran mora voditi računa o novcu i kontekstu. To je pitanje za Oreškovića”, kazao je on, a komentirao je i optužbe na račn Zorana Milanovića.

”Nemam nikakvih saznanja o podmetanjima iz naših redova. Koliko sam ja pročitao riječ je o vrlo ozbiljnom optužbama. Mislim  da institucije moraju sve rasvijetliti i očekujem nastavak cijelog slučaja”, zaključio je šef HDZ-a.

Izvor: N1