Utorak, 7 svibnja, 2024

Predstojnik Ureda za Hrvate izvan RH: “Pomoći ćemo stopirati iseljavanje Hrvata iz Republike

Must Read

Zvonko Milas izjavio je u Orašju je da će ovaj ured nastaviti podupirati projekte koji bi pomogli ostanku i zaustavili iseljavanja Hrvata na području Bosanske posavine i Republike Srpske.

“Državni ured za Hrvate izvan RH i dalje će biti partner koji će pratiti i pomagati u svojim mogućnostima projekte i s ovog područja u smislu iznalaženja rješenja i podupiranja projekata koji će doista imati za cilj prije svega zadržavanje mladih ljudi”, rekao je Milas u Bosanskoj posavini nakon susreta s predsjednikom vlade Županije Posavske Marijanom Klaićem i dopredsjednikom Republike Srpske Josipom Jerkovićem.

Predstojnik Milas pojasnio je kako se radi o projektima vezanim otvaranje novih radnih mjesta u oblasti poljoprivrede i gospodarstva te realizaciji ranije započetih infrastrukturnih projekata.

Predstojnik Milas najavio je i pomoć pri dovršetku obnove sportske dvorane u Orašju, te je obišao i gradilište školskog centra čiju izgradnju pomaže i Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske. Također su posjetili i županijsku bolnicu u Orašju gdje ih je o funkcioniranju te bolničke ustanove upoznala ravnateljica Ružica Vukić. Milas je s domaćinima posjetio i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u mjestu Tolisi gdje ih je dočekao gvardijan tamošnjeg samostana fra Marijan Živković, te je položio vijence poginulim braniteljima u središtu Orašja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -