Published On: Pon, srp 11th, 2016

Predstojnik Ureda za Hrvate izvan RH: “Pomoći ćemo stopirati iseljavanje Hrvata iz Republike

Zvonko Milas izjavio je u Orašju je da će ovaj ured nastaviti podupirati projekte koji bi pomogli ostanku i zaustavili iseljavanja Hrvata na području Bosanske posavine i Republike Srpske.

“Državni ured za Hrvate izvan RH i dalje će biti partner koji će pratiti i pomagati u svojim mogućnostima projekte i s ovog područja u smislu iznalaženja rješenja i podupiranja projekata koji će doista imati za cilj prije svega zadržavanje mladih ljudi”, rekao je Milas u Bosanskoj posavini nakon susreta s predsjednikom vlade Županije Posavske Marijanom Klaićem i dopredsjednikom Republike Srpske Josipom Jerkovićem.

Predstojnik Milas pojasnio je kako se radi o projektima vezanim otvaranje novih radnih mjesta u oblasti poljoprivrede i gospodarstva te realizaciji ranije započetih infrastrukturnih projekata.

Predstojnik Milas najavio je i pomoć pri dovršetku obnove sportske dvorane u Orašju, te je obišao i gradilište školskog centra čiju izgradnju pomaže i Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske. Također su posjetili i županijsku bolnicu u Orašju gdje ih je o funkcioniranju te bolničke ustanove upoznala ravnateljica Ružica Vukić. Milas je s domaćinima posjetio i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u mjestu Tolisi gdje ih je dočekao gvardijan tamošnjeg samostana fra Marijan Živković, te je položio vijence poginulim braniteljima u središtu Orašja.