Published On: Pon, srp 11th, 2016

Nacional: HDZ ruskom donacijom platio IFO institut 2.6 milijuna kuna

HDZ je ruskom donacijom platio IFO institut, odnosno gospodarski program te stranke, navodi Nacional na naslovnici tjednika koji izlazi sutra.

Podsjetimo, Stručnjaci iz munchenskog IFO-a i čelni čovjek tog Instituta Hans Werner Sinn zajedno su s HDZ-ovim ekonomskim stručnjacima izradili gospodarski program HDZ-a i njegove Domoljubne koalicije – “Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje – 5+ Hrvatska”, koji je Karamarko predstavio javnosti 1. listopada prošle godine.

Nacional u novom broju piše kako je Karamarko inzistirao da zaklada Oksane Dvinskykh plati izradu gospodarskog programa HDZ-a.

Podsjetimo, GONG je u svibnju objavio popis sumnjivih financijera HDZ-a, među kojima je spomenuta i tvrtka Migrit energija, u vlasništvu Oksane Dvinskykh, o čemu je Index pisao. Radi se o prijateljici Karamarkove supruge Ane.
Oksana Dvinskykh i bračni par Karamarko družili su se i u izbornoj noći, kada je Ana Šarić bodrila Kolindu Grabar Kitarović u društvu svojeg prijatelja vaterpolista Dubravka Šimenca te Oksane Dvinskykh, a druženje je dokumentirano i fotografijom koja je kasnije objavljena na Facebooku. Tvrtka Titan Oksane Dvinskykh HDZ-u je donirala ukupno 100.000 kuna.