Nedjelja, 29 rujna, 2024

IZETBEGOVIĆ: Popis neće utjecati na strukturu vlasti u BiH, Čović i ja relaksiramo odnose s Ivanićem…

Vrlo

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, u razgovoru za “Avaz”, nakon važne posjete Berlinu, kazao je da podrška i najavljena financijska pomoć njemačke kancelarke Angele Merkel za ublažavanje negativnih posljedica Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) ulijevaju optimizam da bi put BiH k Europskoj uniji ipak mogao biti deblokiran.

Izetbegović pojašnjava da se u narednim danima ubrzano mora raditi na prikupljanju preciznih podataka koje će Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, već u ponedjeljak dostaviti kancelarki Merkel na summitu lidera zapadnog Balkana, odnosno nastavku berlinskog procesa koji će 4. srpnja biti održan u Parizu.

Negativan efekt

”Mi moramo konačno razjasniti te spekulacije kako ćemo od primjene SSP imati štetu od 100 milijuna maraka. To nije točno. Ali, Zvizdić će precizne podatke o tome dostaviti kancelarki Merkel već na summitu u Parizu, kao i detaljne podatke o tome šta bi trebalo podržati u našoj poljoprivredi kako ne bismo imali nikakvog negativnog efekta zbog primjene SSP-a. Ovim se, ja sam to već kazao, izbija adut Banjoj Luci da je ovaj sporazum loš i da šteti poljoprivrednicima”, kaže Izetbegović.

Istovremeno s ovim aktivnostima, naglašava Izetbegović, nastavljaju se razgovori na nivou Predsjedništva BiH i koalicijskih partnera u državnoj vlasti u potrazi za kompromisnim rješenjem u vezi s SSP-om.

Vremena je malo, a Izetbegović dijeli optimizam kancelarke Merkel da bi se do 18. srpnja, kada zasjedaju ministri vanjskih poslova EU koji bi trebali raspravljati i o BiH, mogao dogoditi pozitivan preokret. Također, Izetbegović je potvrdio da je došlo do relaksacije odnosa između njega i Čovića s Ivanićem.

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM: U Ljubuškom se gradi prva Sigurna kuća u ŽZH

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -