Nedjelja, 5 svibnja, 2024

KARAMARKO: Orešković više nema naše povjerenje nakon ovog što je izveo

Must Read

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko izjavio je kako hrvatski premijer Tihomir Oreškovuć više ne uživa njegovo i povjerenje HDZ-a.

-Gospodin Orešković više ne uživa naše povjerenje, nakon ovoga što je izveo’, rekao je Karamarko na izvanrednoj konferenciji u sjedištu HDZ-a u Zagrebu.

Premijer Orešković, naime, zatražio je na današnjoj press konferenciji u Zagrebu od dvojice potpredsjednika i čelnika vladajuće koalicije Tomislava Karamarka ( HDZ) i Bože Petrova (Most) da podnesu ostavke jer su, kako je rekao postali “prevelik teret za Vladu”, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

-Ostavku ne možemo prihvatiti. Mi smo najjača hrvatska stranka’, kazao je Karamarko i podsjetio kako je za Domoljubnu kolaiciji glasovalo 800.000 ljudi, a za Oreškovića samo 76 i to onih u Saboru. Napominje kako bi premijer trebao objasniti javnosti zašto je sastanak u SOA-i bio važniji od sjednice Vlade, javlja Nova tv.

-Sukus svega je da gospodin Orešković traži ostavku Petrova i mene. Priznajem da sam začuđen što je to došlo danas nakon što sam dobio njegovu podršku’, rekao je Karamarko. Osvrnuo se na dobre gospodarske trendove u gospodarstvu te ga stoga još više začuđuje traženje ostavke.

Karamarko kaže da je HDZ uložio mnogo truda da održi partnerstvo s Mostom. Napomenuo je kako je u posljednjih par tjedana i na njega osobno izvršena velika ‘haranga’. Kazao je da bi bilo dobro da Orešković odstupi s mjesta premijera.

‘Most se nije pokazao vjerodostojnim partnerom. Puno puta sam rekao Petrovu: Ajmo surađivati ali bez grča u želucu’, rekao je Karamarko.

-Nemojte brinuti. Poslovi se još uvijek odrađuju’, poručio je Karamarko upitan  kako misli prikupiti novu većinu u Saboru.

Čini se kako je i formalni pad ove hrvatske Vlade u Hrvatskom saboru samo pitanje dana. Ukoliko se to dogodi, u razdoblju od 30 dana predsjednica Hrvatske nakon konsultacija s čelnicima parlamentarnih stranaka odredit će novog mandatara, pod uvijetom da on bude imao podršku većine u Saboru.

Ukoliko se to ne dogodi, hrvatske predsjednica raspisat će izvanredne izbore.- Izbori će biti u 9. mjesecu, prognozirao je danas u Hrvatskom saboru čelnik oporbenog SDp-a Zoran Milanović./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -