Published On: Pet, lip 3rd, 2016

PETROV: ‘Most i dalje inzistira na Karamarkovoj ostavci! Moja ostavka? Ako je to cijena stabilizacije, ja ću je platiti…’

Potpredsjednik Vlade Hrvatske Božo Petrov danas je dao izjavu u rodnom Metkoviću u povodu zahtjeva hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića koji je na današnjoj press konferenciji pozvao njega i Tomislava Karamarka da podnesu ostavku jer su “prevelik teret ovoj Vladi”..

“Sve što se dosad od pressice gosp. Oreškovića pojavilo u medijima su klasični spinovi. Most nezavisnih lista i dalje inzistira na smjeni prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka radi njegove osobne kompromitacije. Ne razumijem razloge po kojima sam definiran remetilačkim faktorom u Vladi. Iza mene se ne vuku afere. Znam da sam pred Bogom čist.

Ali, ako je to uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti, spreman sam dati ostavku. Nisam zbog pozicija krenuo se boriti i nema te pozicije koja bi bila ispred Domovine. Ako je to cijena, platit ću je. MOST će na kraju donijeti konačnu odluku jer je jedno od dva najvažnija pravila da MOST odlučuje većinom.

Nadam se da će pristup MOST-a biti jednom standard u hrvatskoj politici. I da ćemo znati razlikovati dobro od lošeg”, kazao je Petrov.

 

“Odnosi dvojice potpredsjednika Vlade, Tomislava Karamarka i Bože Petrova, su postali preveliki teret za ovu vladu i ovu državu. Uložili smo napor da se poprave, ali to nažalost nije bilo moguće”, kazao je Orešković na konferenciji za medije te je dodao da je u nacionalnom interesu da se oni povuku kako bi se nastavilo s provođenjem reformi.