Srijeda, 23 listopada, 2024

HRVATSKA ‘ZATVARA’ ISTOČNU GRANICU: Nema ulaska bez dokumenata

Vrlo

Hrvatska mijenja režim na svojoj istočnoj granici, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u razgovoru za RTL Direkt. Rezultat je to slovenske odluke koja više neće puštati migrante koji nemaju vizu za ulazak u EU. Sve je počelo nakon bruxelleskog sastanka s kojeg je poručeno da je tzv. balkanska ruta zatvorena.

– Postoji redoviti režim rada na granici gdje će se moći ući u schengenski prostor na temelju dokumenata. RH u tom kontekstu je u pristupanju schengenskom prostora, ali praktički nema nikakve razlike u postupanju koje će se događati na granici s recimo Srbijom – rekao je Orepić, potvrdivši da nema ulaska bez vize.

Ministar kaže kako u zadnja dva dana nije bilo migranata, a ‘unazad’ se kretalo 400 do 500 ljudi. Granica Europe, kaže, će biti na makedonsko-grčkoj granici.

Croexpress.eu

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -