Srijeda, 23 listopada, 2024

DAMIR NIKŠIĆ: FTV je opanak od javnog servisa

Vrlo

Žao mi je ako ću ovim uvrijediti ono malo čestitih ljudi koji su do sada izdržali tamo (mada mislim da će se iole razborit uposlenik sa mnom složiti), ali FTV je stvarno jedan opanak od javnog servisa.

Način na koji u ovom getou od rezervata prenose neke, barem za nas šačicu građana (i da izvineš: nekakvih provincijskih skolara i intelektualaca kakvim su nas upravo takvi napravili) važne stvari i događaje, nije samo bahat, ali neću ih ni precijeniti pa reći da je opasan.

Mislim da je takva uređivačka politika i takav odnos prema ljudima koji za razliku od njih imaju nekakvog znanja, obrazovanja i soli u glavi u najmanju ruku za parmaka preko leđa, a gluho i daleko bilo za onih sedam maraka koje otimaju u saradnji sa okupacionim vlastima i osamnaestonovembarskim režimom.

Ne mislim na prenos Oskara i sinoćnje filmske “mubareć noći” (da usput čestitam filmadžijama i filmadžinicama “grada filma” u ovom kinu od države “Oskar Šerif…itd…) koju su komšije i susjedi Asira i Misira na svojim državnim televizijama mogli gledati za više nego upola manje para obavezne pretplate, već mislim na jučerašnju sesiju (ili sečiju) Kruga 99 koju su jednako kao i par sesija prije brutalno i frontalno izeksploatisali bez potpisa, bez pomena izvora, bez skrupula, na način koji priliči dnu kace od javnog servisa, društva i države.

 

niksic.blog.wordpress.com

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -