Utorak, 30 travnja, 2024

Španjolska odlikovala Željanu Zovko Velikim križem za vojne zasluge sa bijelom oznakom

Must Read

Povodom Nacionalnog praznika Španjolske u hotelu Europa u Sarajevu upriličen je svečani prijem. Veleposlanica Maria Aurora Mejia Errasquin obratila se prisutnima, kazavši da je posjeta španjolskog kralja Juana Carlosa Prvog Mostaru krajem ožujka  ove godine potvrdila posvećenost Španije Bosni i Hercegovini.
“Ova je posvećenost bila čvrsta i stalna tokom posljednjih 20 godina i takva će i dalje biti, ne samo zato što je u tom periodu kroz ovu zemlju prošlo više od 46.000 španjokskih vojnika, od kojih su neki čak dali i svoje živote kako bi u BiH pomirenje pobijedilo konflikt, već i zato što je španska kooperacija također uložila velike napore, kako bilateralne, tako i multilateralne, u obnovi BiH”, rekla je ona.
Zbog svega ovoga, Španjolska će ostati uz BiH da ne bi došlo povratka unazad, te će nastaviti podržavati BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama, kao jedinom mogućem.

“Ova zemlja ima ogroman potencijal, ne samo prirodni, nego i ljudski. U Španiji smo sigurni da će ova zemlja to znati iskoristiti, naročito sada, kada će već od slijedeće godine graničiti sa Europskom unijom”, dodala je ambasadorica Mejia Errasquin.
Tijekom prijema španjolska veleposlanica odlikovala je savjetnicu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i veleposlanicu BiH u Španjolskoj do početka ove godine Željanu Zovko Velikim križem za vojne zasluge sa bijelom oznakom. Prijemu su prisustvovali predstavnici javnog i političkog života u BiH, te vojnog i diplomatskog kora. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PIRAMIDE KOJE SPAJAJU: Može li hiljaduvjekovna bosanska socdemokracija sekularizirati mladi muslimanski Egipat?

Predsjedavajući i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s velikim imamom Al-Azhara Ahmed Mohamed El-Tayebom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -