Petak, 18 listopada, 2024

VELEPOSLANSTVO TURSKE: Upravitelji Bosna Sema škola ideološki povezani sa skupinom optuženom za terorizam

Vrlo

 

Turska dijeli duboko žaljenje zbog tragičnog čina, samoubojstva Mahira Rakovca, navodi se u izjavi Veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovini, danoj Avazu.

-Veleposlanstvo Turske pomno prati slučaj Mahira Rakovca. Također, velika je želja veleposlanstva da bude utvrđeno tko su počinitelji, oni koji su pokazali nemar te da se pravni postupak do kraja sprovede – navode iz Velepslanstva Turske u BiH

Ističu da Međunarodna škola koju je pohađao Mahir Rakovac te obrazovne institucije “Bosna Sema”, pod kojima je i ta škola, nemaju nikakve povezanosti s državom Turskom.

Rečeno je da su u Turskoj u tijeku sudski procesi protiv skupine s kojom su ideološki povezani i upravitelji ovih škola, pod optužbom da je “osnovala oružanu terorističku organizaciju”.

– Također, Veleposlanstvo Republike Turske, obraćajući se građanima BiH, ističe da Turska nikako ne stoji iza tih škola i njihove skupine te građane poziva da budu oprezni u vezi sa spomenutim školama i skupinom- kažu iz Ambasade Turske.

Podsjećamo, Mahir Rakovac (14) je izvršio samoubojstvo kao posljedicu navodnog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavlja od vršnjaka u Međunarodnoj školi Ilidža, koja djeluje u okviru turske obrazovne ustanove Bosna- Sema. Zlostavljanju (psihičkom) navodno su se pridruživali i pojedini učitelji.

Ovu školu, pak, pohađaju djeca mahom bogatijih sarajevskih obitelji. /HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto ih javno imenuju ako će ih Izrael ubiti? Nisu čuli za riječ “tajnost”?

Khaled Mashal, jedan od dugogodišnjih lidera Hamasa, imenovan je za vršitelja dužnosti vođe terorističke organizacije nakon što je Yahya...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -