Subota, 4 svibnja, 2024

Turska želi još poslova na Koridora Vc i više zračnih linija prema Ankari

Must Read

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić sastao se danas u Ankari s ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske, Binalijem Yildirimom s kojim je razgovarao o intenziviranju suradnje na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, otvaranju zračne linije Sarajevo – Ankara, potpisivanju Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola između BiH i Republike Turske i drugim pitanjima od uzajamnog značaja

Govoreći o autocesti na Koridoru Vc, ministar Hadžić osvrnuo se na angažman turske kompanije Cengiz koja u suradnji s domaćom kompanijom  Euroasfalt Sarajevo izvodi radove na dionici Sohodol – Tarčin (5 km) i dionici Lepenica – Suhodol (5,5 km).

Ministar Hadžić je kazao kako će se u 2013. godini još više intenzivirati gradnja autoceste, otvoriti sedam novih gradilišta i zaposliti više od 5000 ljudi. Ministar je otvorio mogućnost novih ulaganja Republike Turske u infrastrukturne projekte u BiH, napominjući da je BiH zainteresirana za sve modele financijskih ulaganja: javno-privatno partnerstvo, koncesıja, suradnja s Exım bankom ız Turske. Ministar prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske, Binali Yildirim, potvrdio je zainteresiranost Turske za aktivno učešće u izgradnji Koridora Vc.

Ministar Yildirim je istakao važnost povećanja broja letova na realiciji Sarajevo-Istanbul i otvaranja nove zračne linije Sarajevo-Ankara. Obostrano je zaključeno da ne postoje prepreke u povećanju broja postojećih i pokretanju novih zrakoplovnih linija između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Govoreći o Sporazumu o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola između BiH i Republike Turske, ministar Yildirim je informirao ministra Hadžića da će turska strana u što kraćem roku dostaviti mišljenje na tekst sporazuma kako bi se mogao ratificirati. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je još u svibnju ove godine dostavilo prijedlog sporazuma, prilagođen bh. zakonskim propisima, turskoj strani na mišljenje.

Tijekom sastanka, dva ministra razgovarala su i o Lucı Ploče te o aktualnoj političkoj situaciji u regiji. Na sastanku je ministar Yildirim izrazio zadovoljstvo zbog dolaska ministra komunikacija i prometa BiH, Damira Hadžića na 4. Kongres AK Parti tijekom kojeg će se prisutnima obratiti turski premijer i predsjednik AK Parti, Recep Tayyip Erdogan. (R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -