Published On: Ned, ruj 30th, 2012

OHR, OSCE i VE podržali SIP: Glasati mogu samo prijavljeni do 24. kolovoza

OHR, OSCE i Vijeće Europe u nedjelju su dali punu podršku radu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) BiH, pohvalivši posebno izjavu koju je dao SIP kojom se pojašnjava status središnjeg biračkog popisa i podržava pravo svih registriranih birača da 7. listopada daju svoj glas.

OHR, OSCE i Vijeće Europe sastali su se u petak s predstavnicima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i to nakon izvještaja koji se tiču statusa novo registriranih stanovnika i mogućih implikacija za glasače, jer su prouzročili zabrinutost i konfuziju.

Izjava SIP-a jasno potvrđuje da svako čije se ime nalazi na središnjem biračkom popisu na dan 24. kolovoza ove godine za općinu Srebrenica, odnosno za bilo koju drugu općinu, ima pravo glasati u toj općini.

Središnje izborno povjerenstvo BiH takđer se jasno odredilo i prema pitanju novo registriranih stanovnika kazavši da svatko tko želi prijaviti prebivalište nakon 24. kolovoza ove godine ima puno pravo da to i učini: međutim, time ne stječe pravo glasati u toj novoj općini u kojoj prijavljuje prebivalište na predstojećim izborima 7. listopada.

Pravila koja su utvrđena Izbornim zakonom BiH su jasna; Središnje izborno povjerenstvo će provoditi ta pravila, i izbori u Srebrenici i drugim mjestima širom Bosne i Hercegovine bit će provođeni striktno i transparentno u skladu s tim pravilima, ističe se u zajedničkompriopćenju OHR-a, OSCE-a i Vijeća Europe.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare