Subota, 25 svibnja, 2024

OHR, OSCE i VE podržali SIP: Glasati mogu samo prijavljeni do 24. kolovoza

Must Read

OHR, OSCE i Vijeće Europe u nedjelju su dali punu podršku radu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) BiH, pohvalivši posebno izjavu koju je dao SIP kojom se pojašnjava status središnjeg biračkog popisa i podržava pravo svih registriranih birača da 7. listopada daju svoj glas.

OHR, OSCE i Vijeće Europe sastali su se u petak s predstavnicima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i to nakon izvještaja koji se tiču statusa novo registriranih stanovnika i mogućih implikacija za glasače, jer su prouzročili zabrinutost i konfuziju.

Izjava SIP-a jasno potvrđuje da svako čije se ime nalazi na središnjem biračkom popisu na dan 24. kolovoza ove godine za općinu Srebrenica, odnosno za bilo koju drugu općinu, ima pravo glasati u toj općini.

Središnje izborno povjerenstvo BiH takđer se jasno odredilo i prema pitanju novo registriranih stanovnika kazavši da svatko tko želi prijaviti prebivalište nakon 24. kolovoza ove godine ima puno pravo da to i učini: međutim, time ne stječe pravo glasati u toj novoj općini u kojoj prijavljuje prebivalište na predstojećim izborima 7. listopada.

Pravila koja su utvrđena Izbornim zakonom BiH su jasna; Središnje izborno povjerenstvo će provoditi ta pravila, i izbori u Srebrenici i drugim mjestima širom Bosne i Hercegovine bit će provođeni striktno i transparentno u skladu s tim pravilima, ističe se u zajedničkompriopćenju OHR-a, OSCE-a i Vijeća Europe.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -