Utorak, 21 svibnja, 2024

Sanader: Otišao sam zbog spora sa Slovenijom – Stanković: pomalo smiješan alibi

Must Read

Ivo Sanader gostujući u emisiji Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića upitao je kako to da je nakon dvije godine što mediji pune stupce o njegovim slučajevima, svima neobično što je njemu dano sat vremena gostovanja u jednoj emisiji.

Žao mu je što je obitelj doveo u ovu situaciju. I u ovih dvadeset godina politike promijenio bi samo to što teret njegova djelovanja u politici nosi njegova obitelj.

Sanader je rekao kako njegova obitelj živi od 20 tisuća kuna mjesečno te je naglasio kako to nije dovoljno da bi pokrio troškove obrane. Naglasio je kako se upravo u tom smislu može reći da nema pravo na pravično suđenje jer mu blokirana sva imovina.

Kao jedan od razloga svog naprasnog odlaska s mjesta premijera Sanader je naveo spor sa Slovenijom kao i umor od politike. Rekao je kako on sa Slovencima nikada ne bi potpisao Arbitražni sporazum kakav je potpisala njegova nasljednica Jadranka Kosor.

Bojim se da će Hrvatska tim sporazumom izgubiti dio svoga teritorija, istaknuo je Sanader. Sve to će iznijeti, kaže u svojoj knjizi koju će izdati tek nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju iz straha da ono što će se nalaziti u njoj ne bi zakočil taj postupak. Stanković je upitao nije li to pomalo smiješan alibi za njegov odlazak, te kako je Gotovinu mogao predati Haškom sudu, a spor sa Slovenijom o granici nije mogao riješiti.

Ono što govore danas govore neki članovi Predsjedništva HDZ-a danas nije točno. Moja riječ je bila zadnja na Predsjedništvu samo u smislu donošenja zaključaka nakon velikih rasprava koje su se vodile.

Na pitanje o teškim izjavama nekadašnjih kolega Andrije Hebranga i Jadranke Kosor da je teški kleptoman samo je kratko odgovorio da im ni tada nije vjerovao kao ni danas.

Aleksandar Stanković

Nije želio govoriti o situaciji u kojoj se trenutno nalazi bivša predsjednica HDZ-a . Rekao je da kako je njen rad i kao premijerke i predsjednice stranke ocijenjen na izborima. Glasači su odlučili da izgubi i jedno i drugo mjesto.

Prvi je to njegov intervju otkako je uhićen u Austriji. Nekada najmoćniji čovjek u državi, a danas optuženik za razne kriminale djelatnosti pokušat će objasniti kako se našao u toj poziciji.

Sporna imovina, satovi, odlazak s premijerske pozicije, ponovni pokušaj povratka u politiku neke su od tema emisije. Osim toga razgovarat će se i o odnosu dojučerašnjih stranačkih kolega prema Sanaderu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -