Nedjelja, 28 travnja, 2024

KROZ HRVATSKU DO SADA PROŠLO 65.000 U Opatovac noćas stiglo oko 1.200 migranata

Must Read

Migrante iz Babske voze u prihvatni centar policijskim kombijima, dok ih s Tovarnika autobusi prevoze direktno prema na mađarsku granicu.
Tijekom noći s petka na subotu u prihvatni centar u Opatovcu pristiglo je oko 1200 migranata i izbjeglica koji u Hrvatsku preko istočne granice i dalje ulaze na području Babske i Tovarnika.
Migrante iz Babske voze u prihvatni centar policijskim kombijima, dok ih s Tovarnika autobusi prevoze direktno prema na mađarsku granicu.
Trenutačno se u kampu u Opatovcu, poremapodatcima policije, nalazi 500-tinjkak osoba, a jutros iza 9 sati pristigla je jedna skupina od 20 migranata.
Ulaz u prihvatni centar natkriven je šatorskim krilima kako bi se migrante zaštitilo od kiše koja je noćas padala.
Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je ušlo gotovo 10 tisuća migranata, a ukupno od 16. rujna, od početka migrantske i izbjegličke krize, u Hrvatsku je ušlo 65 tisuća migranata, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.
U petak je priljev migranata bio na području Tovarnika, Iloka i Strošinaca. Dio migranata nalazi se u privremenom prihvatilištu u Opatovcu od kuda se odvoze prema graničnim prijelazima Baranjsko Petrovo Selo, Terezino Polje i Botovo.
Promet na Bajakovu i Tovarniku u oba smjera odvija se bez poteškoća, naveo je MUP RH na svojim internetskim stranicama.
Podsjećamo, jučer je riješena i međudržavna kriza kada je Hrvatska u poslijepodnevnim satima otvorila granične prijelaze prema Srbiji za sav promet.
“Granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni su za sav promet bez ikakvih ograničenja”, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Neonacistička austrijska mržnja prema Srbima drži slučajeve zločina Al Qaede nad Hrvatima u ladicama. Evo zašto…

Nisu to Sri htjeli niti planirali, ali sudbina povijesti je htjela da Austrija koja je počela Prvi Svjetski rat...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -