Published On: Sat, Sep 26th, 2015

KROZ HRVATSKU DO SADA PROŠLO 65.000 U Opatovac noćas stiglo oko 1.200 migranata

Migrante iz Babske voze u prihvatni centar policijskim kombijima, dok ih s Tovarnika autobusi prevoze direktno prema na mađarsku granicu.
Tijekom noći s petka na subotu u prihvatni centar u Opatovcu pristiglo je oko 1200 migranata i izbjeglica koji u Hrvatsku preko istočne granice i dalje ulaze na području Babske i Tovarnika.
Migrante iz Babske voze u prihvatni centar policijskim kombijima, dok ih s Tovarnika autobusi prevoze direktno prema na mađarsku granicu.
Trenutačno se u kampu u Opatovcu, poremapodatcima policije, nalazi 500-tinjkak osoba, a jutros iza 9 sati pristigla je jedna skupina od 20 migranata.
Ulaz u prihvatni centar natkriven je šatorskim krilima kako bi se migrante zaštitilo od kiše koja je noćas padala.
Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je ušlo gotovo 10 tisuća migranata, a ukupno od 16. rujna, od početka migrantske i izbjegličke krize, u Hrvatsku je ušlo 65 tisuća migranata, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.
U petak je priljev migranata bio na području Tovarnika, Iloka i Strošinaca. Dio migranata nalazi se u privremenom prihvatilištu u Opatovcu od kuda se odvoze prema graničnim prijelazima Baranjsko Petrovo Selo, Terezino Polje i Botovo.
Promet na Bajakovu i Tovarniku u oba smjera odvija se bez poteškoća, naveo je MUP RH na svojim internetskim stranicama.
Podsjećamo, jučer je riješena i međudržavna kriza kada je Hrvatska u poslijepodnevnim satima otvorila granične prijelaze prema Srbiji za sav promet.
“Granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni su za sav promet bez ikakvih ograničenja”, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske.