Subota, 4 svibnja, 2024

ČOVIĆ RAZGOVARAO S CORMACK Potrebne reforme na svim razinama

Must Read
Tema sastanka bili su politički odnosi u Bosni i Hercegovini i aktivnosti na europskom putu koje će biti realizirane.
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je veleposlanicu SAD-a u BiH Maureen Cormack. Tema sastanka bili su politički odnosi u Bosni i Hercegovini i aktivnosti na europskom putu koje će biti realizirane u narednom razdoblju.
Poseban naglasak je stavljen na gospodarske reforme, koje je potrebno provesti u što skorijem roku na svim razinama vlasti u BiH, s primarnim ciljem stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja i otvaranja novih radnih mjesta. Zajednički je ocijenjeno da je prioritet Bosne i Hercegovine i institucija na svim razinama vlasti provedba nužnih reformi za nastavak približavanja Europskoj uniji.
S tim u svezi, od najvećeg značaja je održavanje konferencije zemalja zapadnog Balkana, 27. kolovoza, kao i potpisivanje sporazuma o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore na marginama konferencije.
Čović je iskazao neupitnu opredijeljenost koju potvrđuje veliki intenzitet provedenih i planiranih aktivnosti nužnih za realizaciju reformskih procesa, a s ciljem napretka Bosne i Hercegovine kroz proces pridruživanja Europskoj uniji, za što je nužno osigurati i stabilnu parlamentarnu većinu u Federaciji BiH koja će omogućiti prohodnost važnih reformskih zakona i u tom entitetu.
Veleposlanica Cormack potvrdila je dosadašnju čvrstu potporu SAD-a euroatlantskom putu BiH kao jamstvu njezine stabilnosti, sigurnosti i blagostanja, te pozdravila ostvareni napredak, osobito po pitanju nedavno usvojenog Zakona o radu.
Iskazala je zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Bosne i Hercegovine i njezinu opredijeljenost, unutar globalne koalicije, za borbu protiv IS-a, koja će biti iznova potvrđena sudjelovanjem predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećem Summitu vođa, koji će biti održan u okviru Opće skupštine UN-a u New Yorku, 29. kolovoza, pod predsjedanjem predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -