Published On: Uto, kol 25th, 2015

SKUPŠTINA DIONIČARA Rafael Gagro, Zdenko Klepić i Dalibor Miloš novi članovi Nadzornog vijeća Aluminija

U skladu s odlukom Vlade FBiH, za nova tri zastupnika 44 posto vlasničkoga udjela Vlade FBiH u Nadzornomu vijeću Aluminija, u svojstvu vršitelja dužnosti na razdoblje do najdulje 90 dana, imenovani su Rafael Gagro, Zdenko Klepić i Dalibor Miloš.
Dioničari Aluminija, odnosno njihovi opunomoćenici koji su sudjelovali u radu danas održane Skupštine dioničara Aluminija d.d. Mostar, razriješili su dužnosti, na osnovi prethodne odluke Vlade FBiH, tri člana Nadzornoga vijeća Aluminija koji su zastupali državni udio u kapitalu Društva.

 Riječ je o dosadašnjem predsjedniku toga tijela Mirsadu Mujiću te članovima Mladenu Alpezi i Mehmedu Jahiću, priopćeno je iz Aluminija.
Također, u skladu s odlukom Vlade FBiH, za nova tri zastupnika 44 posto vlasničkoga udjela Vlade FBiH u Nadzornomu vijeću Aluminija, u svojstvu vršitelja dužnosti na razdoblje do najdulje 90 dana, imenovani su Rafael Gagro, Zdenko Klepić i Dalibor Miloš.
Podsjećamo, male dioničare odnosno njihovih 44 posto kapitala u Nadzornom vijeću Aluminija i nadalje će zastupati Krunoslav Beljo, Ivica Galić i Tomislav Krešić, dok će 12 posto vlasničkoga udjela Vlade Republike Hrvatske nastaviti zastupati Ivica Martinić.
Na današnjoj Skupštini, održanoj pod predsjedanjem punomoćnika Vlade FBiH Adnana Frljaka, nije usvojena Odluka o usvajanju Godišnjeg izvješća o poslovanju Aluminija za 2014. godinu, koje uključuje financijsko izvješće, izvješće revizora, izvješće Vijeća za reviziju te izvješće o radu Nadzornoga vijeća.
Nazočni dioničari, odnosno njihovi opunomoćenici, nisu usvojili niti Odluku o raspodjeli dobiti/pokriću gubitka Aluminija za prethodnu godinu, navodi se u priopćenju.
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare