Srijeda, 23 listopada, 2024

Čovićev zet na prijedlog DF-ovog ministra Matanovića imenovan za direktora BHANSE

Vrlo

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, na čijem je čelu Slavko matanović iz DF-a donijelo je je jučer Rješenje o imenovanju Davorina Primorca za vršitelja dužnosti direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA, radi omogućavanja neometanog rada ove agencije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Primorac će obavljati ovu dužnost do okončanja postupka imenovanja direktora ove agencije po natječaju koji će biti raspisan sukladno odredbama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Istodobno, Vijeće ministara BiH, na  prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo je Odluku o imenovanju Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, koje će u roku od 15 dana raspisati natječaj za izbor i imenovanje Uprave Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine.

Novi mladi ravnatelj je završio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu. Sin je poznatog hercegovačkog gospodarstvenika Ranka Primorca, ravnatelja Teniskog kluba Mostar, čiji je predsjednik Čovićev rival u posljednjoj utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, lider HDZ-a 1990.

O imenovanju Čovićevog zeta priča se odavno, a jučer su sve te priče dobile konačnu potvrdu u vidu imenovanja. Premda mnogi taj potez Vijeća ministara smatraju klasičnim nepotizmom u ranijim medijskim istupima ministri i članovi BHANSA-e su za Davorina Primorca imali samo riječi hvale i negirali su da se radi o protežiranju Čovićevog zeta.

Tako je Omer Kulić, predsjedatelj Vijeća BHANSA-e i savjetnik bivšeg ministra prometa i veza BiH Damira Hadžića (SDP BiH), kazao da je Primorac daleko najkompetentniji hrvatski kadar kada je u pitanju oblast zračnog prometa te da ga je izravno predložio tadašnji predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH).

– To što je Primorac zet Dragana Čovića njemu je samo minus, jer je on doista najbolji od svih hrvatskih kadrova kada je ova oblast u pitanju. Riječ je o vrhunskom stručnjaku, pojasnio je Kulić u prijašnjim medijskim istupima.

I bivši ministar Damir Hadžić za Primorca je podignuo palac.

– Raspitao sam se i od brojnih sugovornika čuo da se radi o mladom, obrazovanom, kvalificiranom i vrlo sposobnom čovjeku koji ima potporu i unutar BHANSA-e. To je za mene jedini kriterij bez obzira o kome se radi, kazao je nedavno za Dnevni list Damir Hadžić. /HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Narod u Odžaku kaznio HDZ zato što je policajac tukao poljoprivrednika?

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Anes Osmanović preuzeo je vodstvo u utrci za načelnika Općine Odžak, zahvaljujući glasovima pristiglim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -