Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

BILANCA SUKOBA: U Potočarima ozljeđeno nekoliko građana i petorica policajaca

Must Read

Nakon incidenta na obilježavanju 20. godišnjice srebreničkog genocida u Potočarima priopćenjem se oglasila Direkcija za koordinaciju policijskih tijela.

N1 objavio je u cijelosti vam priopćenje o tijeku priprema, suradnji sa Republikom Srbije, dolasku Vučića i incidentu u Memorijalnom centru Potočari.

“Pripreme su bile sveobuhvatne i detaljne, uz sve otežavajuće okolnosti koje su otežavale pripreme ovogodišnjeg obilježavanja komemoracije.

Treba imati u vidu da do sada nikada na ovom mjestu nije bilo više od 80 stranih izaslanstava, više od 50.000 građana i da je ovaj prostor mali za ovako veliki i zahtjevan skup.

Mi smo imali odličnu komunikaciju sa kolegama iz Republike Srbije, kojima smo pružili sve što su tražili u vezi sa osiguranjem premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

Oni su bili svjesni rizika koji je ova posjeta imala, a mi smo načinili dodatne planove evakuacije i u tu svrhu posebno uredili izgrađene trase. Nažalost, ispostavilo se da su naše sumnje bile točne.

Brzom reakcijom svih nas koji smo sudjelovali u osiguranju spriječen je indicent većih razmjera. Najvažnije je da je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, otišao sa svojim timom bez ikakvih ozlijeda.

Prilikom evakucije pet policijskih službenika Direkcije je ozlijeđeno, kao i nekoliko građana.

Želimo istaknuti da smo u stalnom kontaktu sa institucijama iz Republike Srbije i da su jako zahvalni na našoj pomoći.

O incidentu je obavješteno Tužiteljstvo BiH koje će provesti detaljnu istragu”, navodi se u priopćenju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, prenosi N1.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -