Srijeda, 26 lipnja, 2024

ŠTO JE DONIJELA EU: Gabela Polje i Metković u očajnoj situaciji zbog granice

Must Read

Ulazak u Europsku uniju stanovnicima Metkovića donio je velike probleme. Granica Hrvatske i BiH, kod Gabela polja, doslovno je podijelila ulicu, a stanovnici s obje strane granice žale se da je gotovo nemoguće dobiti propusnicu.

Ovim graničnim prijelazom donedavno je prolazilo više od milijun automobila – ulaskom tu Europsku uniju postao je malogranični prijelaz. Od 17.000 Metkovčana i 29 tisuća stanovnika općine Čapljina propusnice je dobilo manje od 3.500 stanovnika.

Propusnica izgleda kao osobna iskaznica, a naša kamera zabilježila je i dva slučaja kada je policija automobile odbila propustiti.

Mještani s obje strane granice pisali su svima, a sada najavljuju prosvjede. ‘Mi želimo da bude onako kako je bilo 70 godina, 100 godina’ rekao je jedan mještanin.

Svima je pisao i metkovski gradonačelnik Božo Petrov, koji tvrdi, zbog svega stvaraju se goleme gužve. ‘Grad Metković je imao 4 granična prijelaza, danas su nas sveli na samo jedan, a taj jedan je skoro u centru grada’, kaže gradonačelnik Božo Petrov.

Da stvar bude gora, granični prijelaz Doljani preselit će se bliže samom centru Metkovića; a gužve će biti još i veće.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Gemini je od sada dostupan unutar Gmaila

Google je još u veljači najavio integraciju AI asistenta Geminija u sve svoje glavne alate, uključujući Docs, Sheets, Slides,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -