Subota, 18 svibnja, 2024

Amerikanci pokušali objasniti “zašto se Srbi i Hrvati mrze”

Must Read

Ekipa Amerikanaca koja stoji iza kanala TestTube objavila je na YouTubeu “informativno-edukativni” video u kojem objašnjavaju odnos Hrvatske i Srbije, piše Index.

“Od religijskih konflikata do sporova oko granica, Hrvatska i Srbija desetljećima se sukobljavaju. Otkrivamo što se krije iza tog animoziteta i zašto se ove zemlje mrze”, stoji u opisu videa.

Neće se, kako navode, u svom izlaganju previše fokusirati na geografske aspekte priče, već kreću od činjenice da su Hrvati i Srbi “narodi istočne Europe koji stoljećima žive jedni pored drugih”, ali jedni su većinom pravoslavci, a drugi katolici. Spominju i nastanak Jugoslavije, kralja Aleksandra, Nijemce, naciste, marionetsku državu, najnoviji rat, proglašenje hrvatske neovisnosti, optužbe za genocid…

“Danas se spore čak i oko zajedničke granice, rijeke Dunava”, navodi voditeljica, pa zaključuje: “Ukratko, Hrvati i Srbi mrze se zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KONAČNO SE SLAŽEMO SA ZUCKERBRGOM: Facebook smatra Fra Milu Babića opasnim pojedincem, dijelom opasne organizacije ?

Nakon što smo objavili tekst "Daidžansko Zlo u Bosni, prikaz lika i djela Mile Fra Babića" od Facebooka smo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -