Nedjelja, 29 rujna, 2024

SASTANAK HDZ- SDA Čović: Zagovornik sam da u koaliciju treba ući SBB, umjesto DF-a

Vrlo

Lideri HDZ BiH i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović razgovarat će sutra (petak) o rekonstrukciji federalne izvršne vlasti, nakon što je lider DF-a Željko Komšić  danas priopćio da njegova stranka napušta federalnu koaliciju. Odluka DF-a uslijedila je nakon što je Vlada F BiH donijela Uredbu kojom se nadležnosti u upravljanju poduzećima s državnim vlasništvom oduzimaju ministarstvima i vraćaju Vladi F BiH, čemu su se protivili ministri Demokratske fronte.

Sastanak je zakazan za  11 sati, a uz Čovića i Izetbegovića bit će i predsjednik Federacije Marinko Čavara i njegova zamjenica Melika Mahmutbegović, te premijer F BiH Fadil Novalić i dopremijerka i ministrica financija Jelka Miličević.

Ovu informaciju  za Hrvatski Medijski Servis potvrdio je, večeras, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović .

-Što god DF govorio ozbiljno ili neozbiljno to više nema smisla, jer je njima jedini cilj napraviti nesporazume, a ova vlada još nije ni počela raditi. Ja sam vrlo jasno rekao  gospodinu Izetbegoviću, što ću mu sutra i ponoviti; odmah tražiti nove partnere tko god da jesu i hajdemo napravit vlast koja treba raditi, a ne bavit se sama sobom i kadroviranjem. Ideja DF-a je bila da se time bavimo narednih godinu dana i da se međusobno prozivamo. Ja sam zagovornik ideje u jedan dva dana završiti priču oko imenovanja i nastaviti se baviti životnim problemima. To evidentno u ovoj strukturi odnosa  koji su sada nećemo moći uraditi. Ja ću bit zagovornik da odmah krenemo u riješavanje tog pitanja. Oni (DF- op HMS) su danas pokazali da ne podržavaju, praktički su pokazali, ne trebaju nam govoriti, ovu koaliciju. Ja mislim da ima dovoljno onih koji su spremni ući u vlast i da zajedno radimo za dobrobit građana, izjavio je Čović za Hrvatski Medijski Servis.

Upitan koga bi želio videjeti u novoj vladajućoj koaliciji u F BiH- odgovorio je- SBB.

-Sjećate se kad sam govorio da se vlast mora graditi odozdo prema gore, sukladno kapacitetu i izbornom rezultatu i da imamo stranke u vlasti koje predstavljaju  tri naroda. Eksperiment s uvlačenjenjem tobož građanske i tobož lijeve stranke u ovu koaliciju desnih stranaka evidentno nije uspio. Ja sam zagovornik da jedna od stranaka koja svakako treba biti u vlasti je SBB, jer imaju rezultat, ali trebamo se zajedno dogovoriti i treba vidjeti s tim ljudima žele li oni  ulaziti u vlast u ovakvoj konstilaciji  odnosa. Ali u svakom slučaju ovu agoniju treba zaustaviti, kazao je Čović.

Na upit boji li se barijera u prekompoziciji vlasti odgovorio je kako sustav u BiH ima barijera u svim segmentima, no da to ne smije obeshrabriti rekonstrukciju vlasti.

-Pa za najobičniji nadzorni odbor imate najmanje pet koraka koje morate uraditi. Ja se ničega ne bojim pa ni toga. Bitno je samo opredjeljenje, i da želite raditi. Zato kažem treba sjesti s onim koji imaju kapacitet u federalnom parlamentu, razgovarati i dogovoriti novu strukturu vlasti i krenuti raditi, izjavio je Čović za HMS./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

NIKOME NIŠTA NIJE JASNO: Zašto je Armija BIH ubijala građane BIH u BIH selu Miletić? Usred BiH!

Prije 31. godinu, 24. 4. 1993., u selu Miletići kod Travnika mudžahedini, počasni državljani BIH, kojima je naš ex...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -