Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

ČAVARA: HDZ BiH želi izgraditi strateško partnerstvo sa SDA

Must Read

Na Šestom Kongresu SDA izaslanicima su se obratili i predstavnici drugih stranaka u BiH. Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH, poručio je izaslanicima i članovima SDA da kao što dijele isti prostor u dvorani “Zetra” dijele i povijest u burnim danima BiH.

“Dijelili smo istu povijest u burnim danima naše BiH. Ponekad smo dobro surađivali, a nekad i dosta loše. U nekim intervalima bili smo čak i protivnici. Nažalost, u to vrijeme ni jedna stranka nije prepoznala dobre strane naše suradnje.

Smatram da trebamo izgraditi strateško partnerstvo u izgradnji moderne i pravne BiH, poručio je Čavara.

“Vjerujem da je bolja i pravednija BiH ostvariva. Moramo ojačati gospodarstvo, osigurati neovisno pravosuđe. Treba nam bolja država za sve građane BiH”, rekao je Čavara. Poručio je da vlast u BiH trebaju učiniti sve da se zaustavi kriminal i korupcija, kako bi stekla povjerenje građana.

Borisav Borenović iz PDP-a poručio je da suradnja SDA i PDP-a traje više godina, pišu Nezavisne.

“Prije šest godina na ovom istom mjestu sam rekao – mi želimo više RS, a vi malo više BiH, ali imamo obvezu i odgovornost voditi BiH u EU više nego ikad prije. Trebamo se okrenuti budućnosti, rješavati svakodnevne probleme naših građana i učiniti sve da bude bolje”, rekao je Borenović.

Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990, rekao je kako je vrijeme da političari preuzmu odgovornost za ovu zemlju i pošalju poruku, ne da je BiH moguća, nego da će biti demokratska, pravedna i funkcionalna.

Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka, poručio je kako su pred BiH i Srbijom novi izazovi, a to je članstvo u EU, te je izrazio nadu da će u razgovore predstavnika Srba i Bošnjaka iz Srbije i BiH biti uključeni i Bošnjaci iz Sandžaka.

Milan Kovač iz HDZ-a Hrvatske kazao je kako je njima njihova domovina najvažnija, a da odmah iza toga ide BiH.

“U BiH Hrvati žive s Bošnjacima i Srbima s kojima grade svjetlu budućnost. BiH na putu ka Europskoj uniji nema boljeg prijatelja od hrvatskog naroda i Hrvatske. Okupili ste bošnjački narod i vi ste jamac njihove opstojnosti. To vam nitko ne može oduzeti, poručio je Kovač.

Dodao je kako odnosi između HDZ-a i SDA prelaze odnose između dvije stranke; to su odnosi dva naroda – Hrvata i Bošnjaka./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

TKO JE PUSTIO HELEZA U GRABOVICU RUKA MU SE OSUŠILA: Zašto bugojanski licemjer nije prozvao Tužiteljstvo BIH zbog 30 g. skrivanja počinitelja ovog...

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez odao počast hrvatskim civilima koje su u noći sa 8. na 9....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -