Petak, 18 listopada, 2024

Kukić neizravno Izetbegovića nazvao predvodnikom islamističko-kriminalnog lobija u SDA

Vrlo

Slavo Kukić, profesor na mostarskom Sveučilištu politički blizak Demokratskoj Fronti Željka Komšića u izjavi za Radio Slobodna Europa sugerirao je da je zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović vođa islamističko-kriminalnog lobija u SDA

On je kazao kako još uvijek unutar SDA postoje dvije političke stranke – jedna koju je personificirao Sulejman Tihić i jedan krug oko njega, koji je sada u manjini, i druga radikalno islamistička.

– I to ne samo islamistička. Ja mislim da je ona mješavina jednog islamističko-kriminalnog lobija i sve upućuje na to da bi ta struja unutar SDA mogla pobijediti – ističe Kukić.

Na pitanje hoće li SDA, ukoliko Bakir Izetbegović bude izabran za predsjednika, “skrenuti u desno” i što bi to moglo značiti za Bosnu i Hercegovinu, Kukić odgovara:

“Ako se to dogodi, ja držim da SDA predstoje nešto jači unutarstranački potresi, pa čak i mogućnost izdvajanja dijela SDA-ovog članstva u novu političku stranku. Ali, to isto za Bosnu i Hercegovinu, po mom sudu, znači nove muke, jer definitivno imamo etno-političku radikalizaciju i sve bliže smo devedesetim godinama. To nije ugodno tvrditi, ali sve upućuje da idemo u tom pravcu“, zaključio je Kukić za RSE.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -