Petak, 18 listopada, 2024

Dijelovi Kaknja bez vode, evidentirana i bruceloza

Vrlo

Zbog dugotrajne suše koja je uzrokovala nestašicu pitke vode na ograničenom području Kaknja proglašeno je stanje elementarne nepogode. Kako je izvijestio Radio Kakanj, nestašica vode poseban je problem u naseljima Pavlovići, Škomlići, Alagići, u dijelu naselja Haljinići, te u nekoliko drugih mjesta.

Služba civilne zaštite vrši opskrbu ugroženog stanovništva tehničkom vodom. U proteklih nekoliko dana Profesionalna vatrogasna jedinica svojim vozilima vršila je dovoz vode, po zahtjevu građana, u nekoliko naseljenih mjesta.

U posljednjih nekoliko dana u Domu zdravlja je povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama. Higijensko – epidemiološka služba od ranije ima saznanja da veliki broj izvora vode na području općine Kakanj ne zadovoljava higijenske standarde.

U Kaknju su registrirana i dva slučaja bruceloze. Služba civilne zaštite je izvijestila da je zaprimljeno i 30 zahtjeva za evidentiranje šteta prouzrokovanih nedavnim zemljotresom. Suša je pričinila i velike štete poljoprivrednim kulturama.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -