Published On: Čet, kol 9th, 2012

Dijelovi Kaknja bez vode, evidentirana i bruceloza

Zbog dugotrajne suše koja je uzrokovala nestašicu pitke vode na ograničenom području Kaknja proglašeno je stanje elementarne nepogode. Kako je izvijestio Radio Kakanj, nestašica vode poseban je problem u naseljima Pavlovići, Škomlići, Alagići, u dijelu naselja Haljinići, te u nekoliko drugih mjesta.

Služba civilne zaštite vrši opskrbu ugroženog stanovništva tehničkom vodom. U proteklih nekoliko dana Profesionalna vatrogasna jedinica svojim vozilima vršila je dovoz vode, po zahtjevu građana, u nekoliko naseljenih mjesta.

U posljednjih nekoliko dana u Domu zdravlja je povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama. Higijensko – epidemiološka služba od ranije ima saznanja da veliki broj izvora vode na području općine Kakanj ne zadovoljava higijenske standarde.

U Kaknju su registrirana i dva slučaja bruceloze. Služba civilne zaštite je izvijestila da je zaprimljeno i 30 zahtjeva za evidentiranje šteta prouzrokovanih nedavnim zemljotresom. Suša je pričinila i velike štete poljoprivrednim kulturama.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare