Utorak, 21 svibnja, 2024

Dijelovi Kaknja bez vode, evidentirana i bruceloza

Must Read

Zbog dugotrajne suše koja je uzrokovala nestašicu pitke vode na ograničenom području Kaknja proglašeno je stanje elementarne nepogode. Kako je izvijestio Radio Kakanj, nestašica vode poseban je problem u naseljima Pavlovići, Škomlići, Alagići, u dijelu naselja Haljinići, te u nekoliko drugih mjesta.

Služba civilne zaštite vrši opskrbu ugroženog stanovništva tehničkom vodom. U proteklih nekoliko dana Profesionalna vatrogasna jedinica svojim vozilima vršila je dovoz vode, po zahtjevu građana, u nekoliko naseljenih mjesta.

U posljednjih nekoliko dana u Domu zdravlja je povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama. Higijensko – epidemiološka služba od ranije ima saznanja da veliki broj izvora vode na području općine Kakanj ne zadovoljava higijenske standarde.

U Kaknju su registrirana i dva slučaja bruceloze. Služba civilne zaštite je izvijestila da je zaprimljeno i 30 zahtjeva za evidentiranje šteta prouzrokovanih nedavnim zemljotresom. Suša je pričinila i velike štete poljoprivrednim kulturama.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -