Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Zbog zločina nad Srbima u Počitelju, u Americi osuđena Edin Sakoč

Must Read

Američki državljanin porijeklom iz BiH Edin Sakoč (55) osuđen je pred sudom u američkom gradu Vermont za laganje američkih imigracijskih vlasti o svojoj ulozi u ratu u BiH, odnosno ratnim zločinima koje je počinio nad srpskim civilima.

Ukoliko njegova žalba bude odbijena, Sakoču će biti oduzeto američko državljanstvo i bit će deportiran u BiH, a mogao bi biti bude osuđen i na zatvorsku kaznu od 10 godina, rekla je pomoćnik glavnog državnog tužitelja Eugenia Cowles.

Sakoč se tereti da je u srpnju 1992. godine oteo i silovao Srpkinju i da je poticao na ubojstvo njenih članova obitelji. Tužitelj je izjavio da je Sokoč silovao pravoslavku u Počitelju, te pomagao u ubojstvu dvije starije žene iz njene obitelji, prenosi Srna.

On je u SAD stigao 2001. godine i optužen je da je lagao o svojoj ulozi u ratu, odnosno ratnim zločinima koje je počinio, navodi AP. Zahtjev za državljanstvo SAD podnio je 2007. godine. Sakoč je napustio sudnicu bez komentara, a njegovi odvjetnici imaju rok od 30 dana da pripreme žalbu.
Bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -