Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Raspala se “Domovina”

Must Read

Potpredsjednik Stranke za BiH Dževad Osmančević smatra da za SDA više nema mjesta u koaliciji “Domovina”, jer je ta stranka prekršila sporazum kojim je na sasvim drugi način regulirano pitanja u vezi s izborom i predlaganjem predstavnika kolicije u Vijeće naroda Republike Srpske.

“SDA je to učinila formirajući Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, te birajući Kemu Čamdžiju iz SDA za potpredsjedavajućeg u Vijeću naroda Srpske, iako je to mjesto pripadalo sasvim drugoj stranci”, rekao je Osmančević danas novinarima u Banjaluci.

Osmančević je rekao da ovakav postupak SDA predstavlja “snažan udarac” koaliciji “Domovina”, ističući da je uvjeren da će građani koji su dali povjerenje ovoj koaliciji znati kazniti ovakvo ponašanje SDA i ovakvu “izdaju” njihovih očekivanja.

Delegat HSP-a BiH u Vijeću naroda Republike Srpske Željko Stipić rekao je novinarima da nije isključeno da HSP donese odluku o istupanju iz koalicije “Domovina”, jer je SDA “okrenuo leđa” samo svom programu, a ne konstrukciji ostalih političkih stranaka u ovoj koliciji – Stranci za BiH, SBB i HSP BiH.

“Mislim da će to imati veliku štetu za povratnike hrvatske i bošnjačke nacionalnosti u Republici Srpskoj”, istakao je Stipić.

On je rekao da će HSP BiH, najvjerojatnije, donijeti odluku o povlačenju zastupnika Ivane Lovrić iz koalicije “Domovina”, da bi ona u narednom razdoblju nastupala samostalno u parlamentu Republike Srpske.

Predsjedavajući kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Srpske Mujo Hadžiomerović rekao je novinarima da je danas konstituiran ovaj klub i da je on izabran za šefa kluba.

On je rekao da u klubu Bošnjaka ima pet delegata iz SDA, te po jedan iz Stranke za BiH i SDP BiH.

Hadžiomerović je rekao da su se u Klubu ponašali kao delegati i u skladu s poslovnikom, a ne u skladu s ranije potpisanim sporazumima u koaliciji “Domovina”.

“Sa šest glasova u Klubu predložili smo Kemu Čamdžiju za potpredsjedavajućeg Vijeća naroda Republike Srpske, kojeg je na Vijeću naroda podržalo svih osam delegata iz Kluba Bošnjaka”, pojasnio je Hadžiomerović./

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Lavrov: Zapad želi uništiti Srbe i pravoslavlje. Na meti su i Hrvati u BIH

RUSKI ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je mirovnu konferenciju o ratu u Ukrajini, koju priprema Švicarska, pokušajem da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -