Petak, 3 svibnja, 2024

Dodik protiv Kacina: S njim neću razgovarati, on je politička vucibatina

Must Read

Bivši slovenski eurozastupnik Jelko Kacin zainteresiran je da postane posebni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, objavili su slovenski mediji koji se pozivaju na vijest beogradskog lista “Politika”.

Kacin, koji je u dva mandata bio izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, nije želio komentirati vijest beogradskog lista.

Ured slovenskog premijera Mire Cerara potvrdio je u petak da je predsjednik vlade na Kacinovu molbu s njim o tome razgovarao. Kacin je Cerara, kako se navodi u priopćenju, zamolio za pismo potpore, odnosno preporuku, a vlada će, kako se predviđa, tu mogućnost proučiti do sredine idućeg tjedna, prenijela je Hina.

Sadašnjem predstavniku EU-a u Sarajevu, Dancu Peteru Soerensenu, mandat završava 30. lipnja iduće godine.

No, tu vijest o kandidaturi neki nisu dočekali s odobrenjem.

Naime, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je Jelko Kacin neprihvatljiv kao kandidat za novog šefa Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini.

“On je politička vucibatina, koja pokušava održati neki svoj utjecaj. Orijentiran je promuslimanski, kao što je bio orijentiran prošiptarski u slučaju Kosova”, istakao je Dodik za “Politiku”.

“Ako se kojim slučajem dogodi da ga Europa pošalje kao novog šefa izaslanstva EU u BiH, onda je poslala čovjeka koji će zaustaviti bilo kakve razgovore o EU. Ja neću s njim razgovarati”, rekao je Dodik za današnju “Politiku”.

Prema mišljenju Dodika, Kacin se pokazao kao antisrpski orijentiran i s njim nema nikakve vrste razgovora, već bi samo pokušavao da “nas još više ocrni”.

Dodik smatra da Europa neće biti “toliko neozbiljna”, kao i da bi sama pojava Kacina u BiH dalje “usložnila” odnose s Europom.

Agencije/Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -