Nedjelja, 28 travnja, 2024

TA ĆE VAM ISIL: Hajte na West Point

Must Read

Veleposlanstvo SAD objavilao je poziv za odabir po šest kandidata iz Bosne i Hercegovine za upis na Vojne akademije u SAD (Vojna akademija kopnene vojske “West Point” i zrakoplovna vojna akademija) u akademskoj klasi 2019. s početkom 29. lipnja 2015. godine, prenosi tiskovna agencija Patria.

Opći uvjeti natječaja su da kandidat nije mlađi od 17 i stariji od 23. godine na dan 1 srpnja 2015. godine, da kandidat nije oženjen / udana, da nije u drugom stanju i da nema zakonsku obvezu uzdržavanja djece, akademski prosjek ocjena iz matematike (s naglaskom na algebru, osnove geometrije, trigonometrije, diferencijalni i integralni račun) te engleskog jezika. Prijavljeni kandidati moraju imati najmanje vrlodobar i odličan prosjek u srednjoj školi iz navedenih predmeta.

Što se tiče standardnih akademskih testova potrebni su položen Scholastic Aptitude Test (SAT) do krajnjeg roka za podnošenje aplikacije 2014/12/15.

– Kopija rezultata se dostavlja izravno vojnoj akademiji (kod akademije West Point i vazduhoplonvne akademije je 2924 za SAT / te 2976 za ACT). Sve informacije o polaganju SAT testa se mogu pronaći na SAT web stranici – stoji u natječaju.

Neophodan je i položen test engleskog kao stranog jezika (TOEFL) do krajnjeg roka za podnošenje aplikacije 2014/12/15.

Preporučuje se da se svi zainteresirani kandidati registriraju na vrijeme za termin polaganja testa.

Potencijal za vođe: da kandidat posjeduje snažan potencijal za buduće vođe kroz:

1) aktivno sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima

2) sudjelovanje na školskim ili lokalnim atletskim natjecanjima3) pisma preporuke nastavnog osoblja srednje škole / fakulteta koju je kandidat pohađao / la

Test fizičke spremnosti

Provjera fizičke spremnost realizirat će se u suradnji s Veleposlanstvom SAD u Sarajevu, po kriterijima propisanim od strane akademije (“Candidate Fitness Assessment – CFA”) krajem studenog / početkom prosinca.

Ljekarski pregledi i zdravstveni uvjeti

Svi kandidati će proći provjere standarda visine i težine, te trebaju dostaviti izjavu certificirane ljekarske ustanove da je kandidat psihički i fizički zdrav i sposoban za vojnu službu, te da ne boluje od zaraznih niti ima stomatoloških problema. Kandidati također trebaju potpisati izjavu o prekomjernom konzumiranju alkohola i narkotika.

Tetovaže, ožiljci ili body piercing koji prelazi ¼ vidljivog dijela tijela ili je vidljivo iznad ovratnika, će biti faktor za diskvalifikaciju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Neonacistička austrijska mržnja prema Srbima drži slučajeve zločina Al Qaede nad Hrvatima u ladicama. Evo zašto…

Nisu to Sri htjeli niti planirali, ali sudbina povijesti je htjela da Austrija koja je počela Prvi Svjetski rat...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -