Petak, 17 svibnja, 2024

Romima 2, 7 milijuna KM iz proračuna BiH

Must Read

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, donijelo je Odluku o izmjenama Odluke o rasporedu proračunskih sredstava za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite za 2014. godinu u ukupnom iznosu od 2. 687.000,00 KM, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Prema izmjenama Odluke, za stambeno zbrinjavanje Roma planirano je 2.000.000,00 KM, za njihovo zapošljavanje 500.000,00 KM, a za zdravstvenu zaštitu 187.000,00 KM.

Suradnja s nevladinim organizacijama

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva pravde, donijelo je Pravila o izmjenama i dopunama Pravila za konzultacije u izradi pravnih propisa radi unapređenja suradnje s civilnim društvom i jačanja prakse uključivanja građana i organizacija civilnog društva u postupak oblikovanja javnih politika u BiH u skladu s preporukama Europske komisije.

Izmjenama Pravila, između ostalog, uvode se online konzultacije radi poboljšanja komunikacije i smanjivanja transakcijskih troškova u vezi s postupkom konzultacija.

Na ovaj će se način unaprijediti pravni okvira za konzultacije sa zainteresiranom javnošću u postupku izrade propisa, kako bi se ovaj proces u potpunosti usuglasio s dobrom europskom praksom. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Susjed o atentatoru na slovačkog premijera: Rekao mi je zašto je bio ljut na njega

L‘udovit je rekao da bi njih dvojica povremeno razgovarali o politici i da je Cintula izrazio ljutnju zbog onoga...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -